Koprska osnovna šola Dušana Bordona praznovala abrahama

Fotografije: Jakob Bužan, vir: MOK

Osnovna šola Dušana Bordona v Semedeli je včeraj praznovala 50. obletnico. Ena najstarejših in največjih šol v Kopru je visok jubilej obeležila skupaj s slavnostnim odprtjem novozgrajenega prizidka. Dogodka se je udeležil tudi koprski župan Aleš Bržan.

Osnovna šola Dušana Bordona je z današnjim dnem bogatejša za novozgrajeni prizidek. Z naložbo, vredno 1.169.009,51 evra, je Mestna občina Koper rešila prostorsko stisko, ki je šolo pestila že nekaj let.  S trietažnim prizidkom je šola svoje kapacitete povečala za nekaj več kot 600 kvadratnih metrov.

“V prvem in drugem nadstropju prizidka so prostor dobili dve učilnici za razredni pouk, učilnica gospodinjstva in likovne umetnosti, prostor za individualni pouk, štirje kabineti za učitelje, ločene sanitarije za dečke in deklice ter nekaj skladiščnih prostorov. V sodobnih prostorih so poleg nove šolske knjižnice s čitalnico uredili tudi šolsko zobno ambulanto. Ordinacija je od šole ločena, do nje je mogoče dostopati iz knjižnice oziroma z zunanje strani z Ulice II. prekomorske brigade,” so navedli na koprski občinski spletni strani.

»Zgodovina osnovne šole Dušana Bordona Semedela je zaznamovana s trdim delom in odrekanji, predanostjo svojemu poklicu in poslanstvu, zdravimi ambicijami in z veliko željo postati vedno boljši. Predvsem pa z zadovoljnimi šolarkami in šolarji, ki od tu odidejo dobro pripravljeni na nove izzive na svoji življenjski poti. Prepričan sem, da ste danes resnično zelo ponosni na rezultate svojega dela in dejavnosti, ki jih vaša šola spodbuja in se v njih aktivno vključuje,« je župan Aleš Bržan nagovoril celoten šolski kolektiv, ravnateljici Piki Matelič pa izročil priznanje.

Vir: ekopercapodistria.si