Koprska občina se je zavezala, da bo zelena in trajnostna destinacija

Fotografije: MOK

Župan koprske občine Aleš Bržan je včeraj podpisal zeleno zavezo slovenskega turizma in zavezo k trajnostnemu razvoju zmanjševanja vplivov na okolje. S tem se je koprska občina zavezala, da bo delovala trajnostno, si prizadevala za izboljšave ter soustvarjala zdravo, zeleno in srčno turistično destinacijo.

 

Vreme in podnebje sta vedno pomembnejša dejavnika pri načrtovanju potovanja, turisti namreč iščejo zelene in trajnostno naravnane destinacije. Koprska občina je sicer že leta 2017 vstopila v zeleno shemo slovenskega turizma, z včerajšnjim podpisom zelene zveze slovenskega turizma pa se zavezuje k nadaljnjemu uresničevanju zelene politike slovenskega turizma in uvajanju trajnostnih poslovnih modelov v turizmu.

V okviru zelene sheme slovenskega turizma se podeljuje znak Slovenia Green Destination, ki obljublja zeleno prihodnost in turistom zagotavlja dobro, okolju in družbi prijazno destinacijo, hkrati pa prinaša dvig prepoznavnosti in promocije.

Koprska občina navaja, da si že vrsto let prizadeva delovati po trajnostnih načelih, prijaznih do uporabnikov in okolja. Predvsem, da je dejavna pri ozaveščanju o pomenu varovanja okolja in zdravja ter promociji trajnostne mobilnosti, pa tudi, da je redno  vključena v Evropski teden mobilnosti. S podpisom zaveze k trajnostnemu razvoju zmanjševanja vplivov na okolje pa je Bržan občino zavezal k nadaljnji spodbudi trajnostne mobilnosti, zdravega pisarniškega okolja, zavestnemu ločevanju in zmanjševanju odpadkov ter k uporabi naravnih virov, izboljšanju energijske učinkovitosti, zelenemu naročanju in usposabljanju o varstvu okolja.

Vir: Ekopercapodistria