Koprska občina po nekaj letih premora nadaljuje obnovo 130 metrov cestišča v Semedeli

Vir: Ekopercapodistria

Prihodnji teden se v Vegovo ulico v Semedeli vračajo gradbeni stroji. Mestna občina Koper bo v okviru del celovito obnovila 130 metrov cestišča in zgradila meteorno kanalizacijo, skupaj z Rižanskim vodovodom Koper pa obnovila tudi del vodovodnega omrežja. Dela bodo trajala predvidoma dva meseca, v veljavi bo delna zapora z urejenimi dostopi za stanovalce.

 

Podjetje Grafist je ta teden začel s pripravljalnimi deli, gradnja pa se bo začela prihodnji teden. V okviru naložbe bodo obnovili 130 metrov cestišča, javno vodovodno omrežje in elektroenergetsko omrežje, na novo pa zgradili še manjkajočo meteorno kanalizacijo. Za ta namen je občina zagotovila 94.700 evrov, obnovo vodovoda in elektroenergetske infrastrukture pa bosta financirala Rižanski vodovod Koper in Elektro Primorska.

V času del bo veljala delna zapora, zaradi prostorskih omejitev pa bo gibanje občasno oteženo. Izvajalec bo tamkajšnjim stanovalcem zjutraj in popoldne omogočil nemoten dostop do stanovanjskih objektov. Gradnja naj bi trajala predvidoma dva meseca.

Občina je sicer pred leti uredila prvih 70 metrov ceste, po kateri promet teče dvosmerno. Cestišče je razširila, ga v celoti sanirala in preplastila, s tem pa izboljšala prometno varnost. Vzdolž ceste je zgradila tudi pločnik in pešcem zagotovila površine za sprehajanje, uredila pa je tudi manjše javno parkirišče na tem območju.

Vir: Ekopercapodistria