Koprska občina in osnovna šola tudi letos organizirata počitniško varstvo

OŠ Koper. FOTO: MOK

Mestna občina Koper in Osnovna šola Koper bosta tudi letos poskrbeli za poletno počitniško varstvo. Namenjeno je vsem učencem od prvega do petega razreda, ki obiskujejo osnovne šole v koprski občini in izven. 

 

Šolarke in šolarji bodo 24. junija zadnjič v tem šolskem letu sedli v šolske klopi. Varstvo v OŠ Koper bo organizirano vse dni v tednu, in sicer v dveh terminih, od 28. junija do 23. julija ter od 16. avgusta do 27. avgusta med 7. in 16. uro. Starši, ki želijo svojega otroka vključiti v varstvo, morajo izpolniti elektronsko prijavo na tej povezavi. Zaradi povečanega povpraševanja so zdaj možne naknadne prijave, število tudi tokrat ni omejeno.

Učenci, ki obiskujejo katero koli od šol na območju Mestne občine Koper, imajo prednost pri vključitvi in nižjo ceno storitve varstva. Ob sofinanciranju koprske občine znaša prispevek staršev učencev, ki obiskujejo osnovne šole v Mestni občini Koper in šole izven koprske občine, so pa občani MOK, osem evrov na dan oziroma 35 evrov na teden, za učence iz drugih občin pa 13 evrov na dan oziroma 60 evrov na teden. V prispevek je poleg varstva in prehrane, kar vključuje malico, kosilo in popoldansko malico, delno vštet tudi material.

Epidemija in z njo povezani ukrepi so že lani vplivali na organizacijo poletnega počitniškega varstva, podobno bo tudi letos. Potrebno bo dosledno upoštevanje vseh priporočil NIJZ, ustrezno prilagajanje števila otrok v skupinah in vključevanje aktivnosti, ki so dovoljene in izpeljive. Izvajalec varstva mora starše ali skrbnike otrok nujno opozoriti, da otroci, ki kažejo znake okužbe, ostanejo doma, obenem pa poskrbeti za varno okolje in testiranje zaposlenih.

Dodatne informacije in vprašanja glede izvedbe počitniškega varstva lahko naslovite na elektronski naslov [email protected]. V času varstva za nujna sporočila pokličete na telefonsko število Osnovne šole Koper 041 617 834.

Vir: Ekopercapodistria