Koprčana ugrabili, porezali in golega pustili na območju Pirana

Foto: PU Koper

KOPER – S koprske policijske uprave sporočajo, da je 36-letni Koprčan na koprski policijski postaji, 31. maja prijavil, da so na njegov domači naslov prišli neznanci, ki so ga ugrabili in odpeljali na območje Pirana.

Tam so z grožnjo, da ga bodo z nožem porezali po telesu, poskušali doseči, da bi jim izročil denar, ki naj bi ga dolgoval neugotovljeni osebi. Ker jim oškodovanec denarja ni izročil, so  svoje grožnje podkrepili tako, da so zahtevali, naj se sleče do golega in ga z nožem porezali po telesu. Ker denarja kljub temu niso dobili, so ga zapustili golega na območju Pirana, od koder je na pomoč poklical ženo.

Po podani ovadbi je oškodovanec v naslednjih dneh na ženin telefon pričel prejemati klice  ugrabiteljev, ki so ga pozivali, naj jim nemudoma prinese denar, ki naj bi ga dolgoval.

Koprski kriminalisti s v naslednjih dneh z zbiranjem  obvestil in  dokazov uspeli identificirati 41-letnega moškega z območja Sežane ter 31-letnika in 32-letnega moškega z območja Postojne. 24.6. so kriminalisti osumljene prijeli in izvedli hišne preiskave na naslovih bivanja.

Tudi vlamljali so

Pred izvedbo hišnih preiskav so koprski kriminalisti ugotovili še, da obstaja utemeljen sum, da je eden od prijetih sodeloval pri storitvi še najmanj treh kaznivih dejanja velike tatvine, ki so bile v juniju izvršene v različnih trgovinah istega podjetja na območju Obale.

 

Foto: PU Koper

Policijska uprava Koper je namreč v juniju letos obravnavala serijo štirih vlomov, izvršenih v  trgovinah  podjetja, na Obalnem območju. Vsa kazniva dejanja so bila  izvršena z vlomi skozi vhodna vrata in s krajami večje količine tobačnih izdelkov. Prvi vlom je bil izvršen na območju Izole v dopoldanskem času na nedeljo, preostala tri pa v poznem večernem  času  na območju Kopra. Prva dva vloma sta izvršila dva storilca, medtem ko je druga dva izvršil le eden od njiju. Kriminalisti predvidevajo, da sta vlomilca ukradene tobačne izdelke razpečevala črnem trgu. Podjetje sta z vlomi oškodovala za več kot 7000 evrov.

S policijsko preiskavo je bilo ugotovljeno, da sta prvi dve vlomni tatvini v  trgovine  skupaj  izvršila dva moška, že omenjeni 41-letnik z območja Sežane, ki je bil že obravnavan  zaradi istovrstni kaznivih dejanj in 31-letnik z območja Postojne, ki sta tekom junija neprijavljena prebivala v najetem stanovanju na območju Kopra. Druga dva vloma pa je samostojno izvršil Sežančan.

Vsi  trije so bili zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja ugrabitve, ki je bilo potem prekvalificirano v izsiljevanje, 25.6. privedeni na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je za trojico odredila pripor. Kazenska ovadba je bila v nadaljevanju  dopolnjena,  saj  so  koprski kriminalisti uspeli identificirati še 41-letnega moškega z območja Dekanov, ki je pri  kaznivem dejanju sodeloval na način, da je neposredne storilce napeljeval k izvršitvi kaznivega dejanja.

Po dodatno zbranih obvestilih in dokazih je bila v začetku oktobra zoper 41-letnega  moškega z območja Sežane na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podana  kazenska  ovadba, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve štirih kaznivih  dejanj  velikih  tatvin  –  vlomov v trgovine, v dveh primerih v sostorilstvu z 31-letnim  moškim  z območja Postojne, ki je bil zato prav tako kazensko ovaden.

Za kaznivo dejanje velike tatvine je zagrožena kazen do pet let zapora, za izsiljevanje pa do osem let ječe.

Uredništvo