Koprčan Toni Vodišek je evropski prvak v olimpijski disciplini

Fotografiji: Osebni arhiv

Izjemni koprski kajtar Toni Vodišek je danes osvojil zlato medaljo na odprtem evropskem prvenstvu formule kite v grškem Nafaktosu. S tem je Koprčan nadgradil drugo mesto na evropskem prvenstvu 2019 in dokazal, da sodi v sam svetovni vrh razreda, ki bo na jadralnem programu olimpijskih iger v Parizu 2024.

Vodišek je bil v soboto po predzadnjem dnevu tekmovanja drugi in je že osvojil odličje na evropskem prvenstvu. Lesk odličja je bil določen po današnjem finalu, ko je najboljša četverica odločala o končni razvrstitvi na vrhu. Prvo mesto je z dvema zmagama, ki jih je prinesel v finale, obdržal Maximilian Maeder iz Singapurja, ki je zmagal na odprtem EP tudi lani v Franciji.

Najboljši slovenski kajtar je ohranil drugo mesto, v finale je iz prejšnjega dela tekmovanja prinesel eno zmago. Pred finalom sta bila dva polfinalna obračuna, ki sta dala preostala finalista in tudi preostala dobitnika odličij. Skupno tretji je bil Francoz Benoit Gomez za evropsko srebro, bron v konkurenci stare celine je s četrtim mestom osvojil Italijan Riccardo Pianosi.

»Zelo sem vesel s tretjim zaporednim evropskim osvojenim naslovom evropskega prvaka v disciplini formula kite. Letos je bilo še posebej težko, saj naenkrat tekmujem v dveh različnih disciplinah. To je tako, kot če bi tekmoval v alpskem smučanju in deskanju na snegu,« je po osvojitvi naslova povedal Vodišek in dodal: »Ob uspehu bi se rad zahvalil trenerjem Radu Gregoriču, Evi Peternelj ter očetu – prijatelju – trenerju Rajku ter vsem podpornikom.«

Vir: ekopercapodistria.si