KOPER: Zverinsko premlatena psička Sky ostaja z mučiteljico

Psička Sky. Foto: facebook

KOPERMinistrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano nam je v zvezi z včerajšnjim zverinskim pretepom psičke, po kateri je z vso močjo udrihala starejša ženska, pojasnilo, da je podlagi prijav inšpekcija UVHVVR  območnega urada Koper dne 23. 4. 2020 popoldne opravila nadzor v Kopru. Njihov odgovor objavljamo v celoti. “Iz prijav je bilo razvidno, da naj bi starejša oseba istega dne dopoldne na vrtu pred stanovanjsko hišo pretepala psa.  V času inšpekcijskega pregleda  je bila  lastnica psov odsotna. Pse je prepustila v oskrbo druge osebe  in ta oseba je bila vidna na posnetku, ” so sporočili iz službe za odnose z javnostjo.

 

Pet psov, eden s poškodovano tačko

Ob nadzoru je bilo ugotovljeno, da se je na vrtu pred hišo nahajala manjša psička bele barve z mladičem starim približno dva meseca. Ob vstopu v stanovanjske prostore sta bili videni dve kovinski kletki, nameščeni v ločenih prostorih, ena od njih je bila prazna, v drugi pa sta se nahajala dva psa manjše rasti, odrasla samec in samica. Prisotna je iz stanovanjskih prostorov prinesla še eno odraslo psičko manjše rasti, ki je zadnjo levo tačko držala v zraku in je pri hoji ni obremenjevala. Vseh pet psov bi lahko bilo pasme jack russell terier. 

Poskušala jih je razdvojiti

Na podlagi izjave skrbnice naj bi na vrtu pred hišo prišlo do spopada psov, sama pa da jih je poskušala razdružiti tako, da je z eno roko prijela eno psico za zadnjo taco, z drugo roko pa je s palico skušala razdružiti pse. Uradnima veterinarkama je omenjeno palico pokazala, in sicer je šlo za približno šestdeset centimetrov dolgo tršo palico z mehko konico, dolgo okoli deset centimetrov. Ugotovljeno je bilo, da začasna skrbnica živali  ni zagotovila ločene nastanitve nezdružljivih psov. Odrejena ji je bil takojšnja ločena namestitev psov.

Postopek še ni končan

Uradni veterinarki sta vzpostavili telefonski kontakt z lastnico psov in ji odredili takojšnjo veterinarsko oskrbo psice in da naslednji dan (24. 3.  2020 do 13.00)  na UVHVVR, OU Koper, predloži dokumentacijo o vseh psih vključno z izvidom veterinarskega pregleda. Psica je bila veterinarsko pregledana istega  dne (23.aprila) popoldne.

Inšpekcijski postopek se nadaljuje. Ko bodo ugotovljena vsa dejstva in okoliščine ter pridobljeni vsi dokumenti se bo glede na ugotovitve odločilo o nadaljnjih ukrepih, so še zapisali. 

Uredništvo

Na včerajšnji pretep psičke se je odzvala Andreja Bogataj Krivec iz Obalnega društva proti mučenju živali.

Vir: Facebook