Koper z zmago zaključil redni del sezone

Vir: RD Koper 2013

Arena Bonifika je gostila še zadnje dejanje rednega dela v domači rokometni ligi, na kateri so se naši udarili z ekipo Dol TKI Hrastnik.

Napeto in borbeno srečanje si je ogledalo 700 gledalcev. Previden štart obeh ekip je zmanjšal število doseženih golov. Nespretnost domačih pa so v uvodnih minutah dobesedno podarili 3 žoge nasprotnikom. Na srečo je bil v vratih razpoloženi Vončina, ki je do 5. minute zbral 5 obramb, nato pa se je poškodoval in zamenjal ga je Jure Vran, ki se ni ustrašil izziva in nadaljeval odlično delo v vratih. Z štirimi zadetki v uvodnih 9. minutah je bil najučinkovitejši domači prvi mož Nino Grzentič. Kljub poskusom priključka gostov, se domači niso vdali in nadaljevali podjetnejšo igro v obrambi in s pomočjo nekaj hitrih protinapadov pobegnili na 3 zadetke prednosti (8:5). V 19. minuti sta sodnici najprej dosodili 2-minutno kazen in nato še direkten rdeči karton zaradi nešportnega obnašanja Kristianu Bauerheimu, kar so domači pridno izkoristili in pobegnili na rezultat 12:6. Do konca polčasa so domači umirili igro in odšli na odmor z 8 zadetki prednosti (16:8).

Vir: RD Koper 2013

V drugem polčasu so domači nadaljevali odlično igro v obrambi z Juretom Vranom na čelu. S tem pa spodbudil soigralce na hitre protinapade. Gostje so še zadnjič zapretili preko Gučke, ki je s tremi zaporednimi zadetki zmanjšal zaostanek na 5 zadetkov (20:15). V 39. minuti je, zaradi lažje poškodbe gležnja, površino zapustil Aleks Vlah, 5 minut kasneje pa še Rok Gašprešič s poškodbo Kolena. Razveselil nas je tudi povratnik po poškodbi, Grega Krečič, z zadetkom v 48. minuti. S skupno desetimi zadetki je bil najučinkovitejši igralec domačin Nino Grzentič.

Koperčani so tako z zmago zaključili redni del prvenstva na 1. mestu. Nadejamo se prve tekme končnice, ki bo 18.3. v Areni Bonifika proti Krki iz Novega Mesta.

L.F.