Koper ima novega viteza krvodajalstva: Ponosen sem, da lahko s svojo krvjo pomagam

Koprčan Dorian Benčina je danes že stotič daroval kri. Fotografije: MOK

52 – letni Koprčan Dorian Benčina je danes na Centru za transfuzijsko dejavnost v Izoli z darovanjem krvi že stotič nesebično pomagal. Nov koprski vitez krvodajalstva je plemenito dejanje prvič opravil pred petindvajsetimi leti in do danes skupaj daroval petdeset litrov krvi.

»Ponosen sem, da lahko že leta pomagam ljudem s svojo krvjo. Zdravje je človekova energija in pomagati sočloveku je nekaj kar me osebno plemeniti in notranje bogati. Dokler bom lahko, bom z veseljem tudi daroval kri in tako pomagal rešiti kakšno življenje,« je bil po stotem odvzemu krvi vidno ganjen Benčina.

Čestitala sta mu tudi podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić in Sekretar OZ RKS Koper Iztok Jelačin ter mu za plemenito dejanje izročila simbolični darili. Jelačin je po poročanju občinskega spletnega portala Ekopercapodistria ob tej priložnosti napovedal tudi bližnje srečanje vitezov krvodajalstva z vpisom v knjigo vitezov krvodajalcev in vitezinj krvodajalk Rdečega križa Koper, ki ga bodo izpeljali, ko bodo epidemiološke razmere srečanje dopuščale.

Vir: Ekopercapodistria