Koper bo zasijal v soju prazničnih luči

Foto: Ekopercapodistria

V Kopru bo v nedeljo zasijala praznična osvetlitev. Simbolični prižig lučk in vstop v Fantazimo bo mogoče spremljati prek videa na Facebooku, ki ga bodo popestrili domači glasbeniki ter hudomušna Bruno in Giordano.

 

S koprske občine sporočajo, da je za prižig prazničnih lučk, s katerimi bomo tudi uradno vstopili v čas Fantazime, vse nared. Zaradi veljavnih omejitev tradicionalne prireditve ob prižigu praznične razsvetljave letos ni mogoče izvesti, bo simbolno prižgana prek spleta. V ta namen je v sodelovanju s Tuliem Furlaničem, Tinkaro Kovač, Mitjo Kodarinom in Andreo F ter komikoma Brunom Bruničem Brezballom (Tomaž Klepač) in Iztokom Gustinčičem – Mlečkom nastal praznični video, ki si ga boste premierno lahko ogledali v nedeljo, 6. decembra, ob 17. uri na Facebook straneh Visit KopereKoper in Aleš Bržan.

Od nedelje bo na mestnih ulicah slišati tudi praznično glasbo, predvajali jo bodo od desetih zjutraj do osmih zvečer.

Če bodo razmere dopuščale, bo v drugi polovici decembra odprto drsališče in praznični sejem, želijo si organizirati tematske vodene oglede mesta v soju prazničnih luči, obisk dobrih mož, gledališke predstave za otroke in gostinsko ponudbo v hiškah ter drug spremljevalni program Fantazime, ki bo omogočal sprotne prilagoditve omejitvam in danim razmeram.

Vir: Občina Koper/Uredništvo