Koper bo konec tedna gostitelj mednarodne razstave psov

FOTO: Pixabay

Športno kinološko društvo Canis ta konec tedna na javni zeleni površini za Olimpijskim bazenom na Bonifiki organizira mednarodno razstavo psov vseh pasem Istra 2021. V času prireditve bo v veljavi popolna zapora parkirišča za olimpijskim bazenom.

 

Na prireditvi za številne ljubitelje psov in domačih živali letos sodeluje več kot tri tisoč psov 220 različnih pasem, razstavljavci pa prihajajo iz tridesetih držav. V sklopu razstave bo vsak dan v dopoldanskem in večernem delu potekalo ocenjevanje psov. Komisija mednarodno priznanih ocenjevalcev pasjih pasem bo finalni izbori najlepših psov vsak dan opravila v poznih večernih urah, v nedeljo, 8. avgusta, pa uradno razglasila najlepše v posameznih pasjih kategorijah.

FOTO: Denis Kuzelj/ Facebook, Kinološka zveza Slovenije

»Letos Kinološka zveza Slovenije praznuje 100. obletnico organiziranega delovanja (1921–2021), koprska kinologija pa 30. obletnico od organizacije prve razstave psov, ki je bila organizirana 12. oktobra na mestnem stadionu v Kopru. Želja je, da bi mednarodna razstava psov v prihodnje postala tradicionalna, saj si z organizacijsko ekipo želimo, da bi v Koper privabili iz leta v leto več tujih udeležencev,« nam je pred dogodkom razkril Denis Kuzelj, predsednik Mednarodne razstave vseh psov ISTRA 2021.

FOTO: Denis Kuzelj/ Facebook, Kinološka zveza Slovenije

Ogled razstave bo brezplačen ob izpolnjevanju pogojev PCT, ki jih Nacionalni inštitut za javno zdravje predpisuje za vse večje prireditve.

Zaradi razstave bo na parkirišču za olimpijskim bazenom popolna zapora parkirišča od četrtka, 5. avgusta, od 7. ure naprej, pa vse do nedelje, 8. avgusta, do polnoči.

Spletno uredništvo, vir: MOK