Konec divjega parkiranja na Obalni cesti

Policija bo voznike prekrškarje najprej zgolj opominjala

Kopališča pod Obalno cesto so leta privabljala številne kopalce ter z njimi tudi številna parkirana vozila ob cestišču. Ker je bilo parkiranje tam vedno prepovedano, so mnogi obiskovalci ob vrnitvi iz plaže našli pripeto prometno kazen na vetrobranskem steklu svojega vozila. V prihodnje pa bo tak pripetljaj postal stalnica, saj bodo lokalne oblasti dosledno izvajale prepoved parkiranja na Obalni cesti.

Obalna cesta, ki povezuje Trst in Sesljan je bila s svojimi kopališči vedno priljubljena turistična točka med lokalnim prebivalstvom, tudi iz Slovenije za hiter skok na morje. Ker so se pri tem leta pojavljale težave v obliki divjih parkirišč ob cesti, sta sedaj moči združili občini Trst in Devin Nabrežina na pobudo tržaškega javnega tožilca Carla Mastellonija v pismu tržaški prefektinji Annapaoli Porzio, ter začeli ukrepati na področju divjih parkirišč.

Parkiranje na Obalni cesti nikoli dovoljeno

Na skupni tiskovni konferenci, katere so se udeležili tržaški podžupan Paolo Polidori, županja občine Devin Nabrežina Daniela Pallotta ter poveljnik Manlio Pellizzon in komisar Massimo Cella lokalnih policijskih organov, so predstavili skupne napore za ukinitev divjih parkirišč. Poleg prvotnega obveščanja nepravilno parkiranih vozil na območju ter kasnejšega izdajanja prometnih kazni s strani lokalne policije, bodo lokalne oblasti poskrbele za lažji dostop do kopališč z javno infrastrukturo.

Tako bodo tržaške oblasti poskrbele za dodatnih 500 parkirišč ob uvozu na Obalno cesto v Trstu, dodatno bo dovoljeno parkiranje v Miramaru za motorna vozila in dvokolesnike, iz smeri Devin Nabrežina pa bodo omogočene dodatne linije javnega avtobusnega sistema, ki bodo odprte ob vikendih. S tem lokalne oblasti upajo, da bodo zajezile divja parkirišča, ki nastajajo skozi sezono na Obalni cesti.

Za vse, ki bi se iz Slovenske strani radi odpravili na kraški morski rob, pa bo skozi celotno turistično sezono vozil tudi avtobus iz Štanjela vse do Devina.

Sebastjan J