Končni volilni rezultati

DVK je objavila končne volilne rezultate iz katerih je razvidno, da se je tudi JV Slovenije preobjedel obljub levih političnih strank o dostojnem življenju, delavskih pravic in drugih floskulah, ki jih iz mandata v mandat levih vlad spremljajo zgolj višanje davkov, nižanje življenskega standarda delavcev in v zadnjem času tudi nepopolno zagotavljanje varnosti državljanov z vdorom ilegalnih migrantov čez slovensko in schengensko mejo.

Kljub temu pa te volitve precej spominjajo na ameriške predsedniške volitve 2016, kjer je kandidatka z večino osvojenimi glasovi ostala pred Ovalno pisarno.

Zgrešeni volilni sistem in teptanje ljudske volje

Državljanke in državljani Slovenije smo se na referendumu leta 1996 izbrali večinski volilni sistem za referendumsko vprašanje ”b”, ki se je glasilo:
– da se bo v Sloveniji oblikovalo 88 volilnih okrajev na približno enako število prebivalcev in da bo v vsakem volilnem okraju izvoljen en poslanec,
– da bo za poslanca izvoljen kandidat, ki bo v svojem volilnem okraju prejel večino glasov vseh volivcev, ki bodo v tistem volilnem okraju glasovali;

Rezultati so takrat bili,  259.687 glasov za (44.52 %) in 139.384 glasov proti (23.90 %).

Kljub temu je Drnovškova vlada, kot to rade počnejo leve vlade, poteptala ljudsko voljo in z ustavnim zakonom zaščitila kaos volilnega sistema, ki nam vlada še danes in omogoča, da tisti kandidati, ki osvojijo skoraj polovico manj glasov, kot prvouvrščeni v posameznih volilnih okrajih zasedejo poslanski sedež.

Večinska zmaga desnih kandidatov, levi poslanci

Čeprav so na zadnjih volitvah kandidati Slovenske Demokratske Stranke osvojili prva mesta v kar 3. volilnih okrajih, pa nihče izmed njih zaradi trenutnega volilnega sistema ni osvojil poslanskega sedeža. Če potegnemo grobe vzporednico z zadnjimi ameriškimi predsedniškimi volitvami, kjer so se slovenski MS mediji zgražali nad zmago Donalda Trumpa z 62 milijoni glasov, kljub temu, da jih je Hillary Clinton osvojila 65 milijonov imamo skoraj enako situacijo v Sloveniji. Kjer kandidati z več kot 700 manj glasovi od prvouvrščene kandidatke osvojijo poslanski mandat.

V spodnji galeriji si lahko ogledate zmagovalce volitev, ki kljub največjemu osvojenemu številu glasov niso osvojili poslanskega mandata zaradi Drnovškovega teptanja ljudske volje.

Volivci so na zadnjih volitvah pokazali in dokazali, da si želijo drugačne politike v tej državi, take, ki bo naravnana za dobrobit Slovenk in Slovencev. Zaradi zgodovinskih manipulacij, teptanja demokratične volje in sovražnega izključevanja levega političnega pola pa bomo zopet najverjetneje dobili novo levo vlado, ki bo bolj kot za dobrobit vseh nas skrbela za zagotavljanje lastnih novih političnih glasov na prihodnjih volitvah in vmesno financiranje svojih osebnih potreb iz državnega proračuna.

Sebastjan J