Koncert v pozdrav pomladi

Nastop v Taverni v Kopru

Danes ob 19. uri bosta v Kulturnem domu Štanjel nastopila pihalni orkester Komen in pihalni orkester Koper, ki bosta združila moči v spomladanskem koncertu. Organizatorji pripravljajo pester program, da pa se obiskovalcem obeta simfonija glasbenih užitkov v sodelovanju obeh pihalnih orkestrov, pa lahko sodimo po njihovih dosedanjih uspehih.

Pihalni orkester Koper

Pihalni orkester Koper

Ustanovljen že daljnega leta 1981, orkester danes šteje preko 60 članov, svoje uspehe pa dokazujejo tudi na mednarodnih tekmovanjih. V lanskem letu so tako člani osvojili nagrado na 19. mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov Zlata krilovka ob Gardskem jezeru. Vsako leto orkester tudi pripravlja tradicionalni božični koncert, katerega obišče več kot tisoč obiskovalcev letno.

Pihalni orkester Komen

Pihalni orkester Komen, foto: Tomaž S

V letošnjem letu je orkester praznoval svojo dvaindvajseto leto delovanja,sestavlja pa ga preko 40 članov. V letu 2015 so na mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov v Bratislavi osvojili 1. mesto in priznanje Grand Prix za najboljši orkestrski sestav tekmovanja. Letos pa bodo Julija nastopili na MID Europe Schladming 2018.

Oba pihalna orkestra seveda tudi redno sodelujeta, tako je letos na občinskem prazniku Mestne občine Koper gostoval tudi komenski orkester, sedaj pa koprski prihaja v goste v Komen.

Sebastjan J