Komenski občinski praznik

Komenski občinski praznik, foto: stanjel.eu

Občinski praznik, ki ga občina Komen praznuje 21. Junija, bo letos zaznamovalo dogajanje od petka, 15. Junija, do ponedeljka, 18. Junija, ko se bo dogajanje zaključilo z nastopom pevskega zbora OŠ Komen z gosti.

Dogajanje se bo pričelo v petek, 15. Junija ob 17. uri s Slavnostno sejo občinskega sveta Občine Komen, ki bo potekala v Zadružnem domu v Štanjelu. Na seji bodo podelili občinsko priznanje, ki ga bo letos prejela OŠ Komen s podružnično šolo Štanjel. Županova priznanja in priznanja za najlepši vrt oziroma naselja ter priznanja za najboljše ocenjena vina v Občini Komen. Ob 21. uri se bo dogajanje preselilo na štanjelsko grajsko dvorišče, kjer bodo v okviru Grajskega poletja 2018 nastopili Prifarski muzikanti, skupaj z otroškim pevskim zborom POŠ Štanjel.

Glasbeni nastop v Štanjelu, foto: komen.si

V soboto, 16. Junija bo v Komnu ob 17. uri začel glavni dogodek praznika, GUŠT in ŽLUK. Prireditev temelji na kulinaričnem dogodku, s katerim želijo obiskovalcem približati doživetje raznovrstne kulinarične ponudbe, ki jo ponuja Kras in širša okolica, na enem mestu. Na prireditvi se bodo tudi predstavili vinarji različnih vinorodnih območij, lokalne in tuje gostilne, kmečki turizmi, restavracije, ponudniki lokalnih izdelkov.

Dogodek, ki se bo pričel ob 17. uri in zaključil ob 2. uri, bo obogaten s pestrim prazničnim dogajanjem, ki vključuje otroški program (Športno društvo Poskokec, Pika Flika), predstavitev domačih društev in drugih ustvarjalcev s tržnico domačih dobrot in izdelkov. Zvečer pa bo goste zabavala Klapa Leut, Nočni skok in Lea Sirk s skupino.

V nedeljo, 17. Junija se bo dogajanje pričelo ob 17. uri v Gorjanskem, kjer bo na Štrekljevi domačiji potekala podelitev Štrekljeve nagrade.

Dogajanje se bo zaključilo v ponedeljek, 18. Junija, ob 18. uri v Štanjelu, kjer bo potekal zaključni koncert pevskih zborov OŠ Komen z domačimi in tujimi gosti.

Sebastjan J