Komedija slovenske meje, kot jo obravnavajo migranti

Med tem, ko se državna politika skupaj s predsednikom vlade Šarcem ukvarja z definicijo “VARNE DRŽAVE”, nevladne organizacije pa skušajo migrantske ugrabitve slovenskih državljanov pri belem dnevu prikazati kot nekaj povsem običajnega, pa slovenski policisti s pomočjo svojih italijanskih kolegov še vedno lovijo migrante in tihotapce na koncu balkanske migrantske poti.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali kar 60 migrantov in oseb, ki so nedovoljeno vstopile na ozemlje Republike Slovenije. Italijanski policisti pa so v zadnjih 24 urah ujeli slovenskega tihotapca, ki je do sedaj v Italijo iz Slovenije uspešno pretihotapil za enkrat še neznano število Turkov. Ujeli so tudi dva Pakistanca, ki sta iz Slovenije čez mejo pretihotapila večjo skupino sonarodnjakov.

Obravnavani ujeti migranti, po nedovoljenem vstopu v Slovenijo:
47 x – Pakistan
7 x – Indija
5 x – Afganistan
1 x – Hrvaška

Ob 9.50 včeraj smo dobili obvestilo, da so pri Veliki Bukovici opazili več ilegalnih migrantov. Policisti so na kraju prijeli najprej 25 oseb, nato še ostale. Prijetih je bilo skupaj 47 državljanov Pakistana in en državljan Indije.

Italijanski policisti na lovu za tihotapci

Italijanski obmejni organi pa so včeraj prijeli slovenskega tihotapca migrantov, 34. letnega S.T., ki je v Italijo pretihotapil večje število turških migrantov. Prav tako so ob gozdni meji s Slovenijo ujeli 2 Pakistanca, 28. letnega G.A. in 29. letnega M.Y., ki sta v Italijo uspešno pretihotapila večje število svojih sodržavljanov brez ustrezne dokumentacije.

Slovenska meja tako ostaja popolnoma nezaščitena še naprej, policisti skušajo z lovljenjem migrantov po državi omiliti kaos in neobvladljive migrantske razmere, politika, vključno z vlado in njenim predsednikom Šarcem, pa si v luči prihajajočih EU volitev zatiskajo oči pred vso domačo problematiko in tako še naprej dopuščajo ogrožanje Slovenk in Slovencev v lastni državi.

Uredništvo