Komandir PP Idrija o krizi, ki jo je povzročila vojna v Ukrajini: Nobene krize ni, ampak vojno dobičkarstvo

Komandir PP Idrija Bojan Bizjak. FOTO: PU Nova Gorica

Komandir PP Idrija Bojan Bizjak, ki je vodenje policijske postaje prevzel februarja lani, je občasno aktiven tudi na družbenih omrežjih. Njegove komentarje je moč zaslediti na facebook strani Policijska kontrola!, 9. junija pa tudi pod objavo članka enega od medijev.

Z vsebino oziroma naslovom članka ZN: “Vojna v Ukrajini je povzročila eno največjih kriz na svetu,” se komandir Bojan Bizjak očitno ne strinja, vsaj ne v celoti, je razumeti. Članek, sicer povzet STA, vsebuje podatke o ukrajinskih beguncih. Ugotovitve Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR), “vojna v Ukrajini je povzročila eno največjih kriz na svetu,” je pospremil z besedami (nelektorirano): “Nobene krize ni..vse je to.le scenarij da lahko dražijo vse povprek na ta račun..vojno dobićkarstvo…”

FOTO: Zaslonski posnetek, vir: Facebook/Mladina
FOTO: Zaslonski posnetek, vir: Facebook/Mladina

Nekateri so policistovo mnenje všečkali, na vprašanje enega od bralcev, ali zanj mrtvi in pregnani ne pomenijo krize, pa je dodatno pojasnil svoje stališče (nelektorirano):  “kriza je seveda ,,tam..ni pa potrebe po še umetni , dodatni ,,katero sprožajo.”

Po naših neuradnih podatkih so bili sicer policisti že pred časom opozorjeni, naj bodo pozorni na to, kaj objavljajo na družbenih omrežjih.

Spletno uredništvo