Kmetovalci zasedajo Areno Bonifika

Poleg pridelkov bodo razstavljalci razstavili tudi drobnico, foto: facebook

V Kopru v Areni Bonifika se danes pričenja 13. tradicionalni sejem Dnevi kmetijstva slovenske Istre. Sejem je letos posvečen predvsem drobnici, predvsem pa se bodo na stojnicah predstavljali lokalni pridelovalci hrane, ponudili pa bodo tudi tradicionalne kulinarične proizvode.

Značilni jesenski kmečki pridelki, foto: facebook

Med predstavitvami in ostalim družabnim dogajanjem pa bo v organizaciji Zveze društev drobnice Slovenija potekalo tudi 20. Državno prvenstvo o striženju ovc.

Razstavljavci, na sejmu se jih bo letos predstavilo 117 na 142 stojnicah, se bodo raztezali v Areni Bonifika, prireditvenem šotoru in več kot 1200 m2 zunanjih površin, kjer bo razstavljena kmetijska mehanizacija in avtomobili. Prireditveni šotor pa bo razstavljal dva vola in razstavo slovenske avtohtone drobnice.

Sejem letos poteka že 13., foto: facebook

Čez vikend bodo potekale tudi druge prireditve povezane s sejmom, kot je razglasitev Obalnega čebelarskega društva Koper o najboljših čebelarjih letošnjega leta. Poskrbljeno bo tudi za otroke, saj bodo otroci lahko v mini živalskem vrtu božali živali, ŠD Male nogice pa bo oba dneva ob 18. Uri izvajalo kreativne športne delavnice.

Sebastjan J