Kmetijska ministrica zavrača očitke o neplačanih računih: “Račune bom pokazala pristojnim institucijam”

Kmetijska ministrica na obisku. Foto: Vinakras

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec je z družino dva dni preživela na Krasu, obiskala je tudi podjetje Vinakras, ki spada pod resor kmetijskega ministrstva. Pojasnila je, da je šlo za obisk delno poslovne in delno zasebne narave. V podjetju Vinakras so v zvezi z njenim gostovanjem ostro zavrnili očitke in namigovanja na korupcijo, na facebooku pa se je na očitke odzvala tudi sama. Ministrica je poudarila, da je stroške nastanitve zase in za svoja sinova med junijskim gostovanjem na Krasu plačala sama. Če bo treba, bo račun pristojnim institucijam, tudi pokazala, je pojasnila Pivčeva.

Ob nastopu mandata ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano sem se zavezala načinu dela, kjer prevladujejo obiski na terenu, stik in pogovor z ljudmi, ki delujejo znotraj agroživilske verige ter kreiranje in spreminjanje politik, ki omogočajo okolje, v katerem so delo in rezultati deležnikov, ki delujejo v okviru agro-živilske verige, čim bolj optimalni in v korist potrošnika. Tako od takrat naprej večino časa preživim na terenu, obiskujem kmete, kmetije, društva, različne organizacije, lokalne skupnosti, podjetja ter na ta način slišim njihove zgodbe, izzive, s katerimi se soočajo, njihova mnenja in predloge. Pogosto to počnem tudi za vikend, ob praznikih in dela prostih dnevih ter na ta način povezujem svoje zasebno življenje s poslanstvom ministrice, ki ga opravljam.

Vedno bom s ponosom nosila različne majice, značke, predpasnike,… kmetij, društev, organizacij in podjetij, ki delujejo v mojem sektorju. Ker brez njihovega truda ne bi bilo slovenske hrane, obdelanega in ohranjenega podeželja, številnih delovnih mest. Ker vem, kako veliko ljudem pomeni, da obisk ministrice na terenu ohranijo v spominu skozi fotografijo ali video, nismo nikoli in nikdar nobenemu prepovedali, da moj obisk pri deležnikih v sektorju fotografira ali snema. Na spletnih straneh in družbenih omrežjih tako lahko najdete številne fotografije in video posnetke iz obiska na kmetijah, različnih društvih, organizacijah, lokalnih skupnostih, podjetij.

In še enkrat: stroške nastanitve na Krasu zase in za svoja sinova sem plačala sama. V kolikor bo potrebno, bom račun pokazala pristojnim institucijam. Želim si, da bi vsi državljani bili bolj ponosni na domače pridelovalce in deležnike v agro-živilski verigi. To bi dvignilo kolektivno slovensko zavest o njihovem pomenu in pomenu odnosa do slovenske hrane in obdelanega slovenskega podeželja. S tem bi se dvignil tudi ugled in spoštovanje slovenskega kmeta. Bodimo veliko bolj ponosni na naše kmetije in podjetja in imejmo med nami več pozitivnega in spodbudnega duha. Tako nam mladi ne bodo odhajali v tujino, podjetništvo se bo razvijalo v večji meri, imeli bomo večjo dodano vrednost in delavci višje plače. Vse se začne z našim kolektivnim duhom – bodi bolj ponosni na naše pridne in delovne ljudi. Sama pa bom, tako kot sem do sedaj, tudi v prihodnje kot ministrica vedno ponosno predstavljala naše kmete, kmetije, društva in podjetja.”

 

Včeraj se je oglasil tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je na twitterju zapisal, da od članov vlade pričakuje promoviranje domačih podjetij in kmetov.

Uredništvo