Kitajska virologinja: covid-19 je biološko orožje, ki so ga namenoma spustili v javnost

Li-Meng Yan/Foto: zaslonski posnetek

Li-Meng Yan, kitajska virologinja, ki je delala v referenčnem laboratoriju SZO in je zapustila svoj položaj na univerzi v Hongkongu, je objavila drugo poročilo (v soavtorstvu), v katerem trdi, da virus SARS-CoV-2, ki povzroča covid-19, ni bil samo ustvarjen v laboratoriju v Wuhanu, ampak je “neomejeno biološko orožje”, ki je bilo namenoma spuščeno “v javnost”Skupina znanstvenikov je natančno preučila zaporedja specifičnih beljakovin za ustrezne viruse – posebej primerjala mutacije in ugotovila, da ne vsebujejo dokazov o naravnem razvoju.

 

Li-Meng Yan, kitajska virologinja, trdi, da so z biološkimi dokazi in poglobljenimi analizami pokazali, da SARS-CoV-2 mora biti laboratorijski izdelek, ki je bil ustvarjen iz prototipnega virusa (ZC45 / ZXC21) v lasti vojaških raziskovalnih laboratorijev pod nadzorom kitajske komunistične partije (CCP).

Kdaj nekaj šteje kot biološko orožje?
Čeprav je na prvo žogo težko verjeti v to, da je covid 19 biološko orožje, pa je, z ozirom na splošno sprejete standarde, ki jih je že leta 2005 določil dr. Yang, kdaj se patogen lahko šteje za biološko orožje, o covidu 19 mogoče izvedeti tole:

1. Je zelo virulenten in lahko povzroči veliko škode
2. Je zelo nalezljiv in se zlahka prenaša, pogosto po dihalnih poteh v obliki aerosolov. Najnevarnejši scenarij bi bil, da omogoča prenos iz človeka na človeka.
3. Je razmeroma odporen na okoljske spremembe, lahko vzdrži prevažanje iz enega v drugi kraj
4. Sposoben je podpirati ciljno sproščanje.

SARS-CoV-2 naj bi izpolnjeval vse našteto: stal je več sto tisoč življenj, pripeljal do številnih hospitalizacij in mnogim pustil posledice in različne zaplete, zlahka se širi s stiki, kapljicami in aerosoli po dihalnih poteh in se lahko prenaša s človeka na človeka, kar sta kitajska komunistična partija in svetovna zdravstvena organizacija najprej prikrivali (kar je najprej razkrila prav dr. Li-Meng Yan), ni občutljiv na temperaturne spremembe (za razliko od sezonske gripe) in dalj časa lahko preživi na različnih površinah.

Podrobnejšo utemeljitev hipoteze prevare si lahko preberete TUKAJ.

Neposredni genetski dokaz, da je RaTG13 prevara
Yanina skupina je natančno preučila zaporedja specifičnih beljakovin za ustrezne viruse – posebej primerjala mutacije in ugotovila, da t.i. “spike geni” SARS-CoV-2 in RaTG13 ne vsebujejo dokazov o naravnem razvoju v primerjavi z drugimi koronavirusi, ki so se naravno razvili. Logična interpretacija tega opažanja je, da se SARS-CoV-2 in RaTG13 med seboj nista mogla povezati z naravnim razvojem in mora biti vsaj eden umeten. Če je eden plod naravnega razvoja, potem drugi ne. Možno je tudi, da nobeden od njiju ni nastal v naravi. Če je RaTG13 resnični virus, potem mora biti SARS-CoV-2 umeten.

Zelo verjetno je, da je bilo zaporedje genoma RaTG13 izdelano z rahlo modifikacijo zaporedja SARS-CoV-2, da bi dosegli skupno 96,2 odstotno identiteto zaporedja.

Aleš Ernecl/Nova24 TV