Karl Erjavec odstopil s položaja predsednika in izstopil iz stranke DeSUS

Karl Viktor Erjavec. FOTO: Wikipedia

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je članom sveta stranke na današnji seji po neuspeli konstruktivni nezaupnici z njegovo kandidaturo za predsednika vlade dejal, da ne želi biti več predsednik stranke. Z današnjim dnem ni več niti član stranke, je pojasnil medijem. Svet stranke je za začasnega vodjo do kongresa izvolil Antona Balažka.

 

 

Erjavec je spomnil, “da je bil lani pozvan”, da se vrne kot predsednik in to po “hudem nezadovoljstvu” z nekdanjo predsednico. “Nalogo sem prevzel predvsem zato, da bi stranko rešil. Vendar je stranka tako razklana, da jo je nemogoče rešiti,« je navedel Erjavec in dodal,  da je razklanost prisotna tako v poslanski skupini kot na terenu. 

Na kongresu lani je sicer dejal, da bo član Desusa, dokler bo živ, a v tem času se je, tako Erjavec, veliko spremenilo in po petnajstih letih to ni več ista stranka, je pojasnil: “To ni več stranka, ki bi se zavzemala za neke vrednote, ampak gre za stranko posameznikov, ki se zavzemajo za parcialne interese in so zato pripravljeni izdati tudi program stranke.”

Poleg Erjavca je odstopila tudi podpredsednica stranke Irena Majcen.

Uredništvo