Kam za najdaljšo noč

Predvsem obalne opčine so pripravile pestro dogajanje, foto: Jaka I

Najpogostejše vprašanje decembrskih pogovorov je vsekakor vprašanje »Kje boš pa za novo leto?« in za vse tiste, ki še nimate odgovora, smo pripravili seznam dogajanja na silvestrsko noč po Primorski.

Koper
Čeprav je koper že ves mesec obarvan v prazničnih barvah skupaj s spremljevalnim programom prireditev, od katerih se bo še precej zvrstilo do najdaljše noči, pa bo Koper tudi tradicionalno organiziral S Koprom v novo leto 2018, kjer vas bosta od 8. ure zvečer v Taverni zabavala Žavbi bend in Gedore.

Piran
V Piranu bo dogajanje potekalo na osrednjem Tartinijevem trgu, pričelo se bo ob 9. uri, zbrane pa bodo zabavali Isaac Palma in Big Foot Mama.

Izola
Tudi v Izoli se bo silvestrovanje pričelo ob 9. uri na Manziolijevem trgu, nastopali pa bodo zimzeleni Primorski fantje.

Tudi v postojni pripravljajo pester prehod v novo leto, foto: postojna.si

Postojna
V postojni se bo slavje pričelo ob 10. uri zvečer na osrednjem Titovem trgu, kjer vas bodo zabavali Akordi, dogajanje pa bo pospremil tudi županov nagovor in slavnostni ognjemet.

Trst
Tudi v Italiji se pripravljajo na najdaljšo noč ob poostrenih varnostnih ukrepih, zato bo vstop na Veliki trg možen šele po 9:30 zvečer. Za zabavo bodo poskrbeli DJ-ji radia Company, poleg skupine Magazzino Commerciale Big Band & Friends. Zaradi poostrenih varnostnih razmer bo na Veliki trg možno vstopiti zgolj skozi štiri vhode, vsak vnos alkoholnih pijač, pirotehničnih izdelkov ali drugih kovinskih predmetov (dežniki, selfie palice,…) bodo zaradi detektorjev kovin zaseženi.

Sebastjan J