Južna meja še naprej odprta in prepustna

Nov dan, novi ilegalni prehodi slovenske meje, novi dokazi o ničnem varovanju državne meje.

Vladajoči politiki mirijo državljane, da »Slovenija situacijo na meji z migranti obvladuje«, sami pa si za svojo varnost z javnim denarjem kupujejo milijonske, luksuzne oklepne limuzine.

Koprski policisti prestregli novih 18 migrantov

Pritisk migrantov na slovensko mejo ne popušča, policija po Sloveniji dnevno ujame skupine po več deset migrantov, ki se ilegalno sprehajajo čez slovensko-hrvaško mejo.

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 22. 8., do danes, 23. 8. 2019, obravnavali 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 14 oseb, PP Koper 3 osebe ter policisti PP Kozina 1 osebo. Od teh je 1 oseba zaprosila za azil,  1 oseba je bila so nastanjena v Center za tujce.

Osebe po državljanstvih:
Egipt          9 x
Sirija         5 x
Bangladeš      2 x
Pakistan       1 x
Kosovo         1 x

Prav tako policisti PP Ilirske Bistrice obravnavajo 32-letnega državljana Palestine, z urejenim statusom v evropski državi, in 25-letnega državljana Norveške zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ.
Ob 23.00 uri so namreč pri Zemunski vagi policisti ustavili dva osebna avtomobila, v katerih je bilo 14 državljanov –  Egipta (9) in Sirije (5), ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
višja samostojna policijska inšpektorica

Če bi denar, katerega je vlada Marjana Šarca namenila za nakup oklepnih luksuznih limuzin, namenili za varovanje južne meje, bi lahko Slovenija od slamnatega podjetja v Srbiji kupila dodatnih 15 do 20 kilometrov panelne ograje.

Mercedes-benz S600, Šarčeva vlada je kupila dva nova, Foto: Jure M

Kako alarmantna je situacija v Sloveniji, kaže tudi apatičnost slovenske policije in slovenske politike glede formiranja civilnih iniciativ za pomoč pri opravljanju državnih delovnih nalog. Tako policija ne preganja vaških straž, pač pa z njimi  pri lovu na migrante po njihovem nezakonitem prečkanju državne meje celo sodeluje.

Varnost države je tako očitno načeta, da državni organi sprejmejo vsako pomoč za obvladovanje migrantske situacije na terenu, vladajoči politiki pa namesto za ljudstvo že bolj skrbijo za lastno varnost.

Očitno je prioriteta Šarčeve vlade bolj lastna varnost, kot pa varnost državljank in državljanov Slovenije, ki so to vlado tudi izvolili in jim podelili mandat.

Uredništvo