Jutri na teran v Sesljan

V Portopiccolo se vrača prireditev Teranum in rdeča vina Krasa, letos že enajsta po vrsti, ki bo obiskovalcem poleg terana in refoška ponudila tudi pestro dogajanje.

Prireditev se bo sicer za povabljence začela že dopoldne, kjer bo ob degustaciji vin potekalo tudi predavanje strokovnjakov Emanueleja Giannoneja in Monice Coluccia. Popoldanski del, ki se bo pričel ob 15. uri, pa bo namenjen širši javnosti. Najprej bo potekala okrogla miza z naslovom Napori za čezmejno zaščito Terana: pregled trenutnega stanja in razvojne perspektive. Na njej bodo sodelovali deželni odbornik za kmetijstvo Christiano Shaurli, direktor Vina Kras Marjan Colja, predsednik Društva vinogradnikov Krasa Matej Škerlj, somelje društva AIS Roberto Filipaz in Sabina Passamonti s tržaške univerze.

Glavno dogajanje za javnost pa bo nato potekalo med 17.30 in 22.30 uro, ko bo 41 lokalnih vinarjev s slovenskega in italijanskega Krasa s štirimi gosti obiskovalcem ponudilo svoj teran oz. refošk. Vsem obiskovalcem bo na voljo tudi brezplačni avtobusni prevoz, ki bo povezoval Trst s Sesljanom: izpred Pomorske postaje bo avtobus odpeljal ob 17., 18. in 19. uri, iz Sesljana pa se bo vračal ob 20., 21. in 22. uri.

Sebastjan J