Jezen na policiste: Koprčan z leseno klopjo stolkel policijske avtomobile

Fotografija je simbolična. FOTO: Policija

Ob 1.03 se je sprožil alarm tehničnega varovanja na Postaji prometne policije Koper, na kraj je bila takoj napotena prometna policijska patrulja.  

 

Zatem so prejeli še obvestilo občana, da neznanec nad Moretini, okoli  policijske  postaje, kriči in razbija. Policisti so moškega, ki je preskočil ograjo in prišel na varovano območje, obvladali v nekaj minutah. Kljub temu je nepridiprav do takrat že vzel leseno klop in z njo poškodoval več službenih vozilih ter steklo na objektu.

“Policisti so na kraju prijeli 35-letnega domačina. Prišel je tudi zdravnik, ki ga je pregledal, zatem pa zanj odredil hospitalizacijo, policisti so zdravniškemu osebju nudili asistenco,” je sporočila predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec.

Danes se škoda še ocenjuje, policisti in kriminalisti pa opravljajo natančen ogled kraja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Direktor PU Koper Boris Korasa je podal predlog za pregon zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Koprčanu grozi denarna kazen ali zapor. V ječi bi lahko sedel dve leti.

Spletno uredništvo