četrtek, 30 maja, 2024
Doma Slovenija Janeza Janšo so si privoščili spletni prevaranti

Janeza Janšo so si privoščili spletni prevaranti

Foto: zaslonski posnetek

Kabinet predsednika vlade Janeza Janše je opozoril na spletno prevaro na družbenih omrežjih. Spletna stran z lažnimi izjavami premierja uporabnike namreč preusmerja na spletne strani s ponudbami različnih storitev za trgovanje s kriptovalutami.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše, so na omenjeni spletni strani v prispevku z naslovom Posebno poročilo: Najnovejša investicija Janeza Janše je prestrašila vlado in velike banke objavljene izjave, ki jih premier ni izrekel ali zapisal, obenem pa so objavljene fotografije brez dovoljenja avtorjev fotografij.

V Kabinetu predsednika vlade soo v zvezi z omenjeno spletno stranjo nacionalnemu odzivnemu centru za kibernetsko varnost SI-CERT podali zahtevo za umik objave. SI-CERT je ponudnika gostovanja, pri katerem se ta stran nahaja, že pozval k odstranitvi oz. blokadi dostopa do le-te, pri čemer pa je odločitev o umiku v pristojnosti ponudnika gostovanja.

O omenjeni spletni prevari soo obvestili tudi odzivni center za incidente v informacijskih sistemih organov državne uprave SIGOV-CERT, na policijo pa so naznanili kaznivo dejanje zoper neznanega storilca zaradi zlorabe osebnih podatkov.

Uredništvo Nova24 TV