Janez Janša: Smo sredi izjemno resnih razmer, neprimerljivih s čimerkoli, kar smo preživeli doslej

Razmere so težke in zgolj z razumom in solidarnostjo lahko zmoremo. Nekaj tednov izpada šole lahko v skrajnem primeru nadomestimo z nekaj tedni podaljšanja v poletje. Tedna izpada zdravstva in posledic ni mogoče nikoli popraviti. Niti posledic izpada v kritični industriji,” je predsednik vlade Janez Janša komentiral trenutno epidemiološko stanje in sprejete ukrepe.

Vlada je na današnji seji podaljšala večino dosedanjih ukrepov, hkrati pa je sprejela nekatere dodatne omejitve. Razmere so namreč težke, kar potrjujejo današnje številke okuženih, umrlih in tistih, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje.

Kot je poudaril predsednik slovenske vlade Janez Janša, bomo razmere prebrodili le z razumom in solidarnostjo. Nekaj tednov izpada šole lahko nadomestimo s podaljšanjem v poletje, enega tedna izpada zdravstva pa po njegovem ni mogoče nikoli popraviti, prav tako ne posledic izpada kritične industrije.

Janša je prav tako opozoril, da je vlada predlagala RTV, da bi v nedeljo ali ponedeljek posneli pogovor o stanju in ukrepih, a nacionalna televizija s tremi programi nima niti programskega časa. Ob tem bi se morali vodilni vprašati, ali še delujejo v javnem interesu?

Vlada že rezervirala cepivo za 60 odstotkov populacije
Pozitivno novico pa je sporočil minister za zdravje Tomaž Gantar in sicer, da je vlada rezervirala cepivo za 60 odstotkov populacije. “Sprejeli smo tudi nacionalni načrt, najprej bodo cepili ogrožene skupine. V ponedeljek imamo sestanek s prvim proizvajalcem, skušali bomo doreči možnosti za začetek cepljenja v 2. polovici decembra,” je Gantar zapisal na Twitterju.

Sara Kovač/Nova24 TV