Janez Janša po grožnjah s smrtjo poziva medije: “Ustavite konje”

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predsednica DeSUS-a Aleksandra Pivec. FOTOGRAFIJA: Gov.si

LJUBLJANA –  Po tem, ko je predsednica DeSUS-a Aleksandra Pivec, ki se je tudi v prihodnje pripravljena pogovarjati o sodelovanju v koaliciji s SDS, zaradi tega prejela grožnje s smrtjo, ki jih je prijavila policiji in ki naj bi ji zagotovila varovanje, se je oglasil tudi Janez Janša.

 

Preko družabenega omrežja twitter je prvak Slovenske demokratske stranke, ki so ji državljani na zadnjih volitvah namenili največ glasov, sporočil: ” Zavračanje pogovora, ideološko izključevanje ob huronski podpori RTV Slovenija, 24ur.com, Siol.net in Odlazkovih medijev, medijski umori, grožnje posameznikom in družinam, grožnje s smrtjo… Resno ustavite konje.”  

 

Janez Janša

@JJansaSDS

Zavračanje pogovora, ideološko izključevanje ob huronski podpori @RTV_Slovenija @24ur_com @SiolNEWS , medijski umori, grožnje posameznikom in družinam, grožnje s smrtjo…
Resno, ustavite konje. https://www.sta.si/2725511/pivceva-prejela-groznjo-v-primeru-pogovorov-o-koalicijskem-sodelovanju-s-sds 

Pivčeva prejela grožnjo v primeru pogovorov o koalicijskem sodelovanju s SDS

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec je prejela grozilno pismo, ki se nanaša na pogovore o sodelovanju v koaliciji s SDS, je poročanje POP TV za STA potrdili v DeSUS.

 

Spomnimo, Janša je zaradi reševanja politične krize in oblikovanja morebitne koalicije k začetku pogovorov povabil vse parlamentarne stranke, odzivi nekaterih medijev in skrajnežev, ki grozijo s smrtjo, pa so skrb vzbujajoči.

Ne gre za prvo tovrstno dejanje, pred objektom, v katerem so leta 2012 tekla pogajanja o koalicijski pogodbi za drugo Janševo vlado, so takratnemu predsedniku SLS, Radovanu Žerjavu, neznanci razbili stekla na njegovem vozilu. M. K.