Janez Janša odgovoril Zoranu Stevanoviću: Ne delajte si iluzij, da bo vlada popustila

FOTO: Facebook

Namesto da razgrajate po ulicah, napadate zdravstvene delavce, novinarje in policiste, se javite kot prostovoljci za delo na covid oddelkih, delajte tam teden dni brez zaščitne opreme in dokažite Sloveniji, da verjamete v to, kar govorite,” je predsednik vlade Janez Janša odgovoril na elektronsko sporočilo Zorana Stevanovića, ki je pozval vlado k odstopu in dodal, da vlada ne bo popustila njihovim pritiskom in pritiskom botrov.

 

Vodja stranke Resni.ca Zoran Stevanović je pred dnevi poslal pismo vsem članom vlade s pozivom k odpravi PCT pogojev ter k odstopu, sicer bodo v torek in sredo, ko bo Slovenija gostila vrh EU- Zahodni Balkan, blokirali državo.

Včeraj mu je odgovoril predsednik vlade Janez Janša. Na začetku mu je postregel z epidemiološkimi podatki, da imamo na današnji dan v slovenskih bolnišnicah 428 bolnikov s Covid19, od tega 123 na intenzivni negi. Najmlajši bolnik je star 27 let. Včeraj je za posledicami te bolezni umrlo še 5 naših sodržavljanov.

Vi trdite, da Covida ni oziroma da ni nevaren in da so ukrepi za njegovo zajezitev, kakršne sicer sprejemajo po celem planetu, nepotrebni,” je zapisal Janša in dodaja, da obstaja preprost način, da “Resnica” preveri resničnost nevarnosti covida. “Namesto da razgrajate po ulicah, napadate zdravstvene delavce, novinarje in policiste, se javite kot prostovoljci za delo na Covid oddelkih, delajte tam teden dni brez zaščitne opreme in dokažite Sloveniji, da verjamete v to, kar govorite.”

Morda je slika naslednjega: 1 oseba

Zoran Stevanović. FOTO: Facebook

EU ne bo nasedla proticepilcem
Kar zadeva grožnje z oviranjem vrha EU v Sloveniji, je premier odgovoril: “Večji kraval boste povzročili, bolj bo EU razumela in podprla ukrepe, ki jih bomo izvajali. Ozrite se naokrog in videli boste, da je po celotni EU še kar nekaj vam podobnih, ki izkoriščajo stisko ljudi, ovirajo zdravstvene ukrepe, delajo nerede in trdijo, da je zemlja ploščata. Res pa nikjer drugod osrednji mediji iz njih ne delajo herojev. To se dogaja samo v Sloveniji, zato imamo nižjo precepljenost od povprečja v EU in v boju z epidemijo plačujemo višjo ceno.”

Kljub temu je bilo doslej v Sloveniji vendarle cepljenih že 1.130.000 ljudi oziroma 63 odstotkov odraslega prebivalstva. Številni so bolezen tudi že preboleli, nekateri pa se ne morejo cepiti zaradi posebnega zdravstvenega statusa. Janša je dodal, da smo vsi skupaj smo talci Stevanoviću podobnih, ki so kljub glasnemu razgrajanju v izraziti manjšini in ki sami sebe arogantno proglašajo za ljudstvo. “V ustavni demokraciji se lahko na ljudstvo sklicuješ toliko, kolikor glasov ti ljudstvo zaupa na volitvah. Vse ostalo je totalitarni protofašistični ali protokomunistični popadek. Ne delajte si iluzij, prav tako ne vaši botri, da bo vlada RS tem pritiskom popustila.

Nasprotniki ukrepov povzročajo gospodarsko škodo in širijo smrt
Predsednik slovenske vlade je Stevanoviću še zapisal, da zaradi njega in podobnih v Sloveniji nastaja tudi velika gospodarska škoda, posledica so višji stroški za zdravstvo, vse preventivne ukrepe in posledično je manj denarja za plače, pokojnine, vrtce, šole in bolnišnice. Množična zbiranja v njihovi organizaciji brez PCT pogoja namreč dodatno širijo virus po celi državi, povzročajo bolezen in smrti. “Ravnanje, ki ga povzročate in celo vnaprej napovedujete oziroma z njim grozite v tem dopisu, kaže na utemeljen sum kaznivih dejanj, ki jih določajo 177., 297. in 354. členi KZ RS. Pristojni organi so dolžni ravnati v skladu z zakonom, sicer sami prevzemajo soodgovornost za posledice, ki jih povzročate,” je Stevanoviću še odgovoril Janša.

Opis slike ni na voljo.

Opis slike ni na voljo.

Sara Kovač/Nova24TV