Janez Janša objavil cenik Zmaga Jelinčiča

Janez Janša, predsednik SDS. FOTO: SDS

LJUBLJANA –  Janez Janša, prvi mož opozicije in prvak stranke SDS je na twitterju objavil “cenik” Zmaga Jelinčiča Plemenitega. Medtem ko je Janez Janša namigovanja obrnil na humorno plat, so nekateri na Jelinčiča jezni, “ker se obrača, kot piha veter”.

 

 

“Cenik” trgovanja z glasovi. FOTO: Twitter

 

Spomnimo, da ima glas Slovenske nacionalne stranke svojo ceno, se govori dolgo, o tem je odmevalo pri glasovanju za proračun, ko naj bi Marjan Šarec v zameno za glas Jelinčičeve stranke, slednjemu obljubil protiuslugo. Šarec je taka namigovanja, seveda, zanikal, Jelinčič pa jih je označil za neumnost, njegov glas, da je šel za “reševanje države, ki je v krču”.

Zgodba se je ponovila 19. decembra 2019, ko so poslanci s 44 glasovi za in 43 proti Angeliko Mlinar, potrdili za ministrico brez resorja, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo. Čeprav je nekaj dni prej Jelinčič dejal, da bodo poslanci SNS glasovali proti njenemu imenovanju, sta se poslanca SNS, Zmago Jelinčič in Dušan Šiško glasovanja vzdržala, kar je pomenilo tesno izvolitev Mlinarjeve za ministrico.

No, na celoten “cenik”, ki vključuje tudi posebno ponudbo, je imel Jelinčič samo eno pripombo: ” NSi ima 25 odstotkov popusta, če zraven zmoli dva Očenaša.” M. K.