Janez Janša na taboru SDS napovedal zmago na naslednjih volitvah

Fotografije: SDS

V Bovcu se je danes začel že 26. tradicionalni poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume, kjer so se srečali občinski in mestni odbori SDS. Za vstop v prireditvene prostore na bovškem letališču so veljali pogoji PCT, predstavili so kulinarično ponudbo regijskih odborov, odvijal pa se je tudi kulturno-zabavni program z narodno-zabavnim ansamblom v živo in podelitev diplom AJP.

 

“Zbrali smo se v okoliščinah, ki so zahtevne, in pod pogojem PCT. Računamo, da bo življenje v naslednjih mesecih lažje, a to se bo zgodilo le, če nas bo več s tem pogojem. Nihče si ne želi ponovitve lanske jeseni,” je dejal Janša in pozval k cepljenju prebivalstva.

Image

V času preizkušenj, kot je epidemija, vidimo, da je potrebno biti solidaren, je navedel. “Hvala vsem članom, ki ste v času epidemije pomagali tistim, ki so bili v tem obdobju najbolj prizadeti. Še naprej bomo gradili na solidarnosti,” se je zahvalil Janša.

Predsednik SDS je spomnil, da je bila stranka na zadnjem taboru (lanskoletni je zaradi epidemije odpadel) še v opoziciji. “Nazadnje, ko smo se zbrali tu, smo bili po zmagovalnih volitvah, a v opoziciji. Takrat sem povedal, da to ne bo trajalo do konca mandata. V SDS smo v tem času s partnerji prevzeli odgovornost vodenje vlade. Predstavljajte si, da bi v času epidemije izvedli volitve,” je navedel predsedik SDS.

“Mi smo vedno delali po principu: toliko bolje za Slovenijo, toliko bolje za SDS. Žal smo se v tem času srečali s tistimi, ki delajo po načelu: toliko slabše za Slovenijo, toliko bolje zanje. Nagajali in razveljavljali so stvari, samo za to, da bo delo vlade težje.”

Image

Novo zmago bo praznoval SDS
“Še nikoli nismo imeli toliko domoljubov, ki delajo za dobro Slovenije in še nikoli nismo imeli toliko izkušenj. Državnozborske volitve bodo v manj kot enem letu, tako da bomo na naslednjem taboru praznovali novo zmago SDS,” je napovedal Janša. 

Sedmega avgusta vzpon na Triglav

Slovenija ima danes eno največjih gospodarskih rasti, eno najnižjih brezposelnosti, največji problem za velik del gospodarstva pa je pomanjkanje delavcev. Praktično ne mine teden, da ne pride do odprtja novega obrata in novih investicij, je poudaril Janez Janša.

Image

Pred predsednikom stranke so udeležene nagovorili vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec, generalni sekretar Borut Dolanc, podžupan občine Bovec Miro Bozjan in Anton Jeglič, predsednik Slovenskega gorniškega kluba Skala.

Image

Poletni tabor SDS se bo končal sedmega avgusta z vzponom na Triglav.

Uredništvo