Janez Janša med obiskom jeseniške bolnišnice: Vlada je odločena, da zagotovi nove zdravstvene kapacitete

Foto: Vlada RS

V Splošni bolnišnici Jesenice se je danes na obisku mudil predsednik vlade Janez Janša. Ta se je na lastne oči prepričal, kako v bolnišnici potekajo gradbena dela, ter se srečal z direktorjem bolnišnice Markom Toplakom in ostalimi predstavniki vodstva jeseniške bolnišnice. 

“Hvala ekipi Splošne bolnišnice Jesenice za odlično, požrtvovalno delo v težkih razmerah #COVID19#Gorenjska potrebuje nove zdravstvene kapacitete čimprej,” je bil jasen in ob tem dodal, da je vlada odločena, da jih zagotovi. 

Foto: Vlada RS

V času aktualne vlade se stvari končno premikajo

Na začetku tega tedna je direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar sporočil, da je prišlo do odprtja novih prostorov za bolnike s covidom-19 in pojasnil, da so prostore pripravili v desetih dneh. Zahvalil se je izvajalcu, Civilni zaščiti, Slovenski vojski, nadzoru gradbenih del, občini Ljubljana in Gospodarskemu razstavišču ter vsem zaposlenim v Kliničnem centru. Ob tem je sporočil, da skupaj zmoremo in moramo širiti pozitivno energijo. Zaposleni v UKC , je dejal, so 12 let čakali, da se dokončajo novi prostori.

Širjenje pozitivne energije je sicer mogoče opaziti tudi med prebivalci Jesenic, ki se očitno še kako dobro zavedajo pod kakšnim pritiskom so trenutno zdravstveni delavci. Veliko je namreč dobrih posameznikov, ki pomagajo tako, da zdravstvenim delavcem priskrbijo malice in domače narejene dobrote. Zdravstveni delavci to seveda cenijo. “Mi verjamemo v vas, kot vi verjamete v nas. Skupaj nam bo zagotovo uspelo,” sporočajo.

 

Foto: Zaslonski posnetek

Foto: Zaslonski posnetek

Nina Žoher/Nova24 TV