Izsledili vandale, ki so se spravili nad šotor civilne zaščite v Novi Gorici

Fotografiji: Ervin Čurlič

Šotor civilne zaščite so nepridipravi počečkali dvakrat. Policija je vandale prijela s pomočjo videonadzornega sistema.

 

NOVA GORICA – Poškodovanje šotora na parkirišču nasproti Perle, kjer ekipa novogoriškega zdravstvenega doma vsak dan med tednom izvaja množično testiranje za prebivalce šestih občin, je dobilo epilog. Uprava za zaščito in reševanje, ki je lastnica šotora, je ob poškodovanju šotorov podala predlog za pregon storilca ter uveljavljenje povzročene škode, novogoriški policisti pa so storilce izsledili. 

Spomnimo, ob začetku množičnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi za občane širšega goriškega območja je novogoriška izpostava URSZR januarja posodila šotor za stalno lokacijo izvajanja testiranj na parkirišču poleg sodišča v Novi Gorici oziroma nasproti Perle.

Vandale identificirali s pomočjo videonadzornega sistema

Prvega februarja so prostovoljci mestne občine Nova Gorica, ki pomagajo pri logistični izvedbi testiranja, opazili napis mazači, ki je bil povzročen z razpršilcem, in sicer na eni strani šotora. Poškodovanje so takoj prijavili policiji. Dvajset dni kasneje se je pojavil nov napis, tokrat je bil napis veliko daljši.

Nesprejemljivo poškodovanje zaradi nestrinjanja z ukrepi

Poveljnik civilne zaščite za severno Primorsko mag. Samuel Kosmač je izrazil razočaranje: “Civilna zaščita v trenutni situaciji poizkuša kar se da pomagati zdravstvenim izvajalcem, tako testiranj kot cepljen. Trudimo se delovati v dobro vseh državljanov. Zato se mi zdi neprimerno in nesprejemljivo, da posamezniki svoje nestrinjanje in nesoglasje z določenimi ukrepi izražajo na takšen način in s poškodovanjem tuje lastnine,” navaja Kosmač.

Štiri dele poškodovanega šotora bo potrebno zamenjati, cena z davkom bo znašala skoraj šest tisoč evrov.

Uredništvo