Izolski župan: “Obiskovalce in občane pozivam, da po Izoli hodite primerno oblečeni”

Izolski župan Danilo Markočič bo neprimerno oblačenje sankcioniral. Foto: Občina Izola

IZOLA – Občina Izola ni zadovoljna z oblačili turistov in domačinov, zato poziva vse obiskovalce ter občanke in občane, da so tudi v času turistične sezone primerno oblečeni na javnih mestih.

 

“Na Občino smo že večkrat prejeli pritožbe, da se po ulicah, v trgovinah in na drugih javnih mestih sprehajajo osebe, ki so pomanjkljivo oblečene. Na občini smo z navedeno problematiko, ki je vidna predvsem v poletnih mesecih, ko so v našem mestu večje skupine turistov seznanjeni. V občinski upravi menimo, da bi se lahko gostje in domačini v prvi vrsti sami zavedali neprimernosti pomanjkljivega oblačenja na javnih mestih, že zaradi vljudnosti in spoštovanja do drugih. Obenem pristojne službe pripravljajo Odlok o javnem redu in miru, ki bo omogočal sankcioniranje takšnega vedenja in bo uvrščen na eno izmed prihodnjih sej občinskega sveta.

 

Fotografija je simbolična. Foto: Primorska24.si

 

Z namenom osveščanja in preventive je bila letos že izdelana zloženka z nasveti za prijetnejši obisk Izole, ki vsebuje tudi opozorilo glede primernega oblačenja na javnih mestih. Zloženka je na voljo v javnih prostorih, od Turistično informacijskega centra do gostinskih lokalov in si jo lahko preberete na spodnji povezavi Bonton,” so še zapisali na občinski spletni strani.

 

Zloženka vsebuje prenekateri nasvet o primernem oblačenju. Foto: Občina Izola

Uredništvo