Izolski nogometaš Dejan Bojkić obtožen napada na ženski: ena po udarcu delno gluha, drugi zlomil nos in povzročil pretres možganov

Dejan Bojkić. FOTO: FC Bronx

V središču Kopra, v noči na 16. december 2018, sta se sestri Primorki, takrat 20-letna A. K. in 24-letna F. K., s prijateljico peš odpravili z območja koprskega Zelenega parka proti avtomobilu, parkiranemu ob koprski tržnici.

 

Slovenske novice poročajo, da naj bi jima na tamkajšnjem prehodu za pešce začel slediti izolski nogometaš prve slovenske futsal lige, zdaj 28-letni Dejan Bojkić, ki igra za FC Bronx.

Od neznanih deklet naj bi agresivno zahteval prevoz v Izolo, ob tem pa ju bojda še grdo žalil. “Pojdite faf … k … čez mejo, pof … pi …, me boste peljale v Izolo?” naj bi kričal. Pri kiosku Oly burger so se ustavile, v avtomobil niso upale, ena od prestrašenih mladenk je poklicala policijo.

Nikogar ni udaril

Ko je športnik slišal, da policistom daje podatke, je po njima baje začelo padati. Mlajša sestra je dobila tako močan udarec v predel glave, da je naglušna, njena okvara sluha je trajna. Starejšo sestro naj bi boksnil v obraz, ji zlomil nos, imela je pretres možganov, podplutbe, modrice ter otekline obraza, o obtožnici zoper Bojkića poroča časnik.

Bojkić je zatem zbežal v smeri Semedele, a so ga priče prepoznale. Koprski policisti so ga izsledili, ga ovadili tožilstvu, slednje pa je zoper njega vložilo obtožnico zaradi povzročitve hude in lahke telesne poškodbe. Medij poroča, da je bil prvi predobravnavni narok na koprskem okrožnem sodišču razpisan v februarju, drugi ta mesec, a Bojkić baje ni prišel. Tretji narok je razpisan v juniju.

Novinarjem Slovenskih novic je zanikal, da bi koga tepel ali udaril, a dejal, da je bil na kraju dogodka. Sicer pa, da sta ga “sestri odrinili, sam pa je le odrinil nazaj.”

Za povzročitev hude telesne poškodbe mu grozi do pet let zapora, za lahko pa do leto dni.

Spletno uredništvo, vir: Slovenske novice