Izolska porodnišnica z novo ogrevalno posteljico za novorojenčke

V splošni dobrodelni akciji zbiranja odpadnih plastenk so letos zbrali dovolj sredstev za nakup ogrevalne posteljice za novorojenčke v Izolski porodnišnici.

Dobrodelna akcija je letos potekala že tretjič

V dobrodelni akciji, ki je letos potekala pod sloganom Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje pod pokroviteljstvom Tandem Zagorje, embalažna shema Dinos DROE Unirec, programa Ekošola, Rdečega križa Slovenije in revije Bogastvo zdravja ob podpori slovenskih komunalnih podjetij in programa Modra zastava ter sodelovanju slovenskih šol ter vrtcev so zbirali odpadne plastenke v dobrodelne namene. S projektom so želeli spodbuditi mlade k dobrodelnosti in jih hkrati ozaveščati o možnostih recikliranja odpadnih plastenk.

Predstavniki dobrodelne akcije in Izolske porodnišnice, foto fb.com

Slavnostna razglasitev zmagovalne ustanove je potekala v predavalnici Fakultete za vede o zdravju v Izoli, kjer so tudi predali vrednostni bon. Predstojnik oddelka za ginekologijo in porodništvo v Splošni bolnišnici Izola dr. Dušan Deisinger je ob tem dejal, da so kot prejemniki donacije počaščeni v letošnji akciji. S tem so dobili možnost nakupa ogrevalne posteljice, s katero bodo lahko bolje poskrbeli za novorojenčke.

Ogrevalne posteljice v porodnišnicah uporabljajo pri nedonošenčkih ter novorojenčkih s prenizko telesno težo, ki ne morejo sami uravnavati telesne temperature.

Projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo je pod sloganom Stara plastenka za novo življenje letos potekal že tretjič. Predsednica društva Tandem Zagorje Jelena Jerin je povedala, da so v društvu ponosni, da je njihova ideja dobro sprejeta tako pri mentorjih kot tudi otrocih in širši javnosti. Želimo, da bi se v projekt vključile vse slovenske izobraževalne ustanove, ki bi na učencem prijazen način vzgajale odgovorne in družbeno aktivne ljudi, je sklenila svoj komentar.

Sebastjan J