Izolska občina veslaškemu klubu Argo kupila nov čoln

Veslaškemu klubu Argo je občina kupila nov čoln. Vir: Občina Izola

Izolski župan Danilo Markočič je Veslaškemu klubu Argo Izola predal nov profesionalni čoln.

Nakup tekmovalnega čolna, ki bo namenjen najperspektivnejšim izolskim veslačem, reprezentantom Veslaške zveze Slovenije, je naročila izolska občina. Župan ga je dopoldne predal klubu, trak pa prerezal skupaj s predsednikom veslaškega kluba, Erikom Tulom, nekdanjim predsednikom kluba Eciom Babičem ter Rajkom Hrvatom, ki je minuli vikend na evropskem prvenstvu v Münchnu čoln že preizkusil .

»Vesel sem, da se tako veliko število Izolank in Izolanov ukvarja s športom. Na občini smo si zadali cilj investirati v sredine, ki vlagajo v mlade, šport in našo prihodnost. Pomembno je, da kot občina podpiramo zdrav življenjski slog,« je navedel Markočič.

V veslaškem klubu je veliko članov, tudi novih. »Veslanje je v Izoli zelo priljubljen šport in imamo zelo velik podmladek,  vsak Izolan mora vsaj enkrat v življenju veslati,« je o delovanju kluba in o veslanju povzel predsednik in dodal, da so veseli nove pridobitve, ki jo bo uporabljal tako Hrvat kot ostali perspektivni veslači kluba. Želijo si še, da bi zaživel center vodnih športov.

Čoln je minuli vikend na Evropskem prvenstvu v Münchnu kot prvi preizkusil trenutno najuspešnejši slovenski skifist in eden najboljših lahkih veslačev v svetovnem merilu, Izolan Rajko Hrvat. »Še mesec dni je do svetovnega prvenstva na Češkem in po dveh dneh počitka se že pripravljamo,« je povedal o prihodnjih načrtih.

Tekmovalni čoln bo služil tudi skifistki Nini Kostanjšek, ki se že dokazuje z odličnimi rezultati, ter Mateju Markuži, članu slovenske mladinske veslaške reprezentance v zadnjih treh letih, so zapislani na spletni strani občine.

Nakup plovila nemškega proizvajalca Empacher je znašal 13.660 evrov brez DDV.

Vir: Občina Izola