Izolska občina kupila jadrnice za najmlajše izolske jadralce

Nove jadrnice razreda optimist. FOTO: Občina Izola
Izolska občina je kupila šest jadrnic razreda optimist. Župan Danilo Markočič jih je včeraj predal Jadralnemu klubu (JK) Burja Izola in JK Olimpic Izola.

 

Občinarji so nakup jadrnic z opremo, namenili šoli jadranja za osnovnošolce. Tri je prejel JK Burja, tri pa JK Olimpic. Matjaž Musa, predsednik kluba Olimpic, je ob tem povedal: “Že deveto leto zapored izolskim četrtošolcem omogočamo tedenski tečaj jadranja, kjer se naučijo osnovnih jadralskih veščin. Mladih tečajnikov je okoli 200, zato smo občini hvaležni za dodatno opremo.” Tudi Slavko Žbogar, predstavnik JK Burja, je bil s pridobitvijo zadovoljen. Do konca julija naj bi dobavili še veslaška čolna, namenjena šoli veslanja za osnovnošolce. Občina ju bo predala Veslaškemu klubu Argo Izola.

Plovila je dobavilo podjetje Exo Boat iz Ankarana. Skupna vrednost jadralnih čolnov znaša dobrih 14.000 evrov. Markočič je povedal, da so jadrnice produkt slovenskega proizvajalca in da na ta način občina podpira tudi lokalno gospodarstvo. “Dobro je, da se mladi ukvarjajo s športom in da jih kot občina pri tem podpiramo,” je med drugim navedel Markočič.

Vir: Občina Izola