Izolani na pomoč Ukrajincem

FOTO: Pixabay

Občina Izola in Območni odbor Rdečega križa sta v sodelovanju z Ukrajinci, ki živijo oziroma delajo v izolski občina, pripravila akcijo zbiranja pomoči za ljudi, ki jih je agresija na Ukrajino prisilila na življenje v zakloniščih in kleteh.

 

Po šestih dneh agresije jim že primanjkuje najpomembnejših prehrambenih artiklov, pa tudi sredstev za osebno higieno ter ležalnikov in spalnih vreč. Zato v Izoli zanje že zbirajo pomoč na sedežu Rdečega križa (ob starem zidovju 15 A) in v prostorih na Gregorčičevi 12 (nad tržnico).

“Veseli bomo vaših prispevkov v obliki različnih konzerv in drugih nepokvarljivih prehrambenih artiklov, plastenk z vodo in sadnih sokov za otroke, različnih pripomočkov za osebno higieno, še posebej plenic, odej in spalnih vreč, šotorov in ležalnikov ter orodja za nujna popravila različnih inštalacij,” sporočajo pobudniki humanitarne akcije.

Takoj ko bo v obeh skladiščih zbrane dovolj pomoči, jo bodo po varnih poteh prepeljali v Kijev, kjer so razmere za civilno prebivalstvo izjemno težke.

Za dodatne informacije pokličite na OO RKS Izola: tel. 051 672 160 ali pošljite e-pošto na naslov: [email protected]. Obrnete se lahko tudi na Center uporabnih predmetov, Muzčeva ulica 7: tel. 05 93 40 730 ali 030 601 155 in e-naslov [email protected].

Vir: Občina Izola