IZOLA: Oče obsojen zaradi zlorabe prostitucije, sin in hčerka oproščena

Za temi zidovi se je odvijala zloraba prostitucije. FOTO: Facebook

KOPER – V četrtek se je na koprskem okrožnem sodišču z razsodbo končal sodni proces, v katerem so bili obtoženi oče, sin, hčerka in njihov zaposleni. Kriminalistična akcija zaradi suma zlorabe prostituiranja zgoraj navedenih, se je začela pred dobrimi desetimi, trajala pa je dve leti.

 

Spomnimo, zadnje tedne leta 2011 so koprski kriminalisti zbrali dovolj dokazov, da so pridržali tri člane družine Vatovci, Sanio, njenega brata Fatmirja Patrika, njunega očeta Fadila in Nebojšo Mišeljića. Vsem trem moškim pa so potem odvzeli tudi prostost in jih ovadili zaradi zlorabe prostitucije. Branili so se s prostosti.

 

Sodišče je kot nezakonito pridobljene izločilo dokaze, ki sta jih tajna policista, agent 3051 in agent 3052, zbirala kar s preizkušanjem ponudbe v živo, torej s seksom prostitutk.

 

Prvobtoženi Vatovci in Mišljić sta kriva, ker sta leta 2011 zlorabila prostituiranje najmanj desetih žensk iz Romunije, Ukrajine in Dominikanske republike. Oba sta izkoriščala prostitutke, ki so bile proste en dan v tednu, delale so od desetih zvečer do petih zjutraj. Od spolnega odnosa in erotičnega plesa so dobile polovico denarja, od prodane pijače, za katero so, tako sodišče, moške prosjačile, med deset in dvajset odstotkov, ostalo pa sta pobrala obtožena.

 

Kazniva dejanja sta izvajala v lokalih in nočnih klubih; v sežanskem Faraonu, izolski Dolce Viti, v lucijski Nikiti in piranskih Treh Papigah, pri čemer je bil Vatovci glavni in tudi lastnik lokalov, Mišeljić pa je sporne lokale vodil, je razglasila predsednica senata, sodnica Oriana Trunkl.

 

Notranjost piranskega kluba. FOTO: Facebook

 

Za prvoobtoženega je sodnica v obrazložitvi sodbe dejala, da je imel kriminalne izkušnje, (oče in sin Fatmir Patrik, ki je bil tokrat oproščen, sta bila pred leti obsojena in zaprta, zaradi kaznivih dejanj povezanih s prostitucijo), v četrtek pa je “ker je njegov kazenski list zdaj prazen, ker si je uredil življenje in ima novo družino”, dobil kazen pogojnega zapora 12 mesecev s preizkusno dobo treh let in denarno kazen 6000 evrov. Mišeljić je kaznovan z osmimi meseci zapora pogojno, s preizkusom dveh let, plačati bo moral denarno kazen 2700 evrov.

Po mnenju sodišča, ni bilo dovolj dokazov, da bi hčerka in sin sodelovala pri zlorabi, zato sta bila oproščena.

Specializirano državno tožilstvo, ki ga je zastopal okrožni tožilec Jože Levašič, je napovedal pritožbo zoper sodbo, za očeta je namreč predlagal 22 mesecev zapora, za sina 20, za hčerko in Mišeljića pa 17 mesecev zapora.

Na razglasitev sodbe obtoženi niso prišli, prav tako ni bilo zagovornika Branka Gvozdića, ki je prevzel obrambo obsojenega Fadila, sicer znanega gostinca, ki je med drugimi gostinskimi obrati, prvi mož restavracije Parangal, locirane na Sončnem nabrežju v Izoli, ob morju.  M. K.