Italijanski policisti znova ujeli migrante iz Slovenije, kar 60 so jih našteli danes

Kot smo že navajeni v Sloveniji od pristojnih politikov poslušati o učinkovitem in zadovoljivem varovanju slovenske južne in schengenske meje, smo navajeni tudi na dnevna poročila italijanskih policistov, ki vsak dan prestrežejo po nekaj deset migrantov iz Slovenije.

Tokrat so jih prestregli kar 60, državljanov Pakistana, ki so v treh skupinah prečkali mejo med Italijo in Slovenijo. Policisti bodo vse migrante po zaključenih postopkih vrnili v prvo schengensko državo, v katero so ti migranti vstopili.

Rim pozdravlja italijansko-slovenske patrulje

Slovenski minister Cerar z italijanskim kolegom o zaščiti italijanskih ozemeljskih interesov, foto: Il Piccolo

Danes je tudi v italijanskih medijih odjeknil Cerarjev predlog o ščitenju zahodne slovenske meje pred nezakonitimi prehodi migrantov. Tako se slovensko Zunanje ministrstvo s Cerarjem na čelu pripravlja k pomoči Italiji pri ščitenju njenih ozemeljskih interesov. Zakaj slovenski minister Cerar postavlja prioritete Italije nad prioritete lastne države pa je vprašanje, na katerega nimamo odgovora.

Policijska Uprava Koper o današnjih ujetih migrantih na območju njihove pristojnosti še ni poročala. Očitno so policisti PU Koper še vedno prezaposleni z včeraj ujetimi migranti za poln avtobus in z ugotavljanjem njihove narodnosti.

Uredništvo