Italijanska policija znova ujela 7 migrantov iz balkanske poti

Slovenska policija pri varovanju schengenske meje, foto: policija.si

Italijanski karabinjerji  so danes zjutraj okrog 8. ure v bližini Ricmanj ujeli novo skupino 7 migrantov, ki so nezakonito vstopili v Italijo. Postopki še potekajo, po prvih ugotovitvah pa naj bi bili državljani Iraka.

 

Z ukradenim avtomobilom ilegalno v Slovenijo

Danes je po slovenskih medijih iz uradnih policijskih poročil odjeknila tudi novica, da je 5 migrantov z ukradenim vozilom najprej ilegalno vstopilo v Slovenijo, povzročilo prometno nesrečo, pobegnilo in na koncu ob prijetju, zaprosilo za azil.

Med postopkom so vsi tujci zaprosili za mednarodno zaščito, zaradi česar so bili v nadaljevanju prepeljani v azilni dom, kjer bodo vodili nadaljnji postopek. Prav tako je bilo ugotovljeno, da so bili trije tujci iz skupine v preteklosti že obravnavani za nelegalen prihod v Slovenijo in v postopku uspešno odstranjeni iz Slovenije v Hrvaško.

Če lahko migranti vstopajo v Slovenijo z ukradenimi vozili, se lahko Slovenke in Slovenci resnično vprašamo, kdo sploh še izvaja nadzor na mejnih prehodih? In če se nadzor sploh še izvaja, kako kvalitetno se potem sploh izvaja? Če lahko osebe, ki so bile že vrnjene nazaj na Hrvaško, ponovno nezakonito vstopijo v državo in nato več deset kilometrov od meje povzročijo še prometno nesrečo?

Očitno so vlomi v zasebne objekte, ugrabitve slovenskih državljanov, kraje avtomobilov in prometne nesreče šele manjši prekrški, ki prihajajo z novim migrantskim valom. Aperitiv v zločinski val, ki bo s toplejšimi meseci sledil novemu migrantskemu pljusku v Slovenijo.

Uredništvo