ISTRSKA VAS PO NOVEM ROJSTNI KRAJ ROBINA HOODA

(Vir: googlemaps.com)

Vasica Završje v občini Grožnjan šteje le 47 prebivalcev. V naslednjih nekaj mesecih pa se jim bo vselila znana zgodovinska osebnost. V vasi bodo namreč snemali nov hollywoodski pustolovski film Robin Hood: Origins. 

V filmu, ki ga režira Otto Bathurst, bodo v glavnih vlogah nastopale zvezde kot so Taron Egerton, Jamie Foxx in Jamie Dornan. V ekipi producentov opazimo tudi Leonarda Di Capria. Med drugim je bil Jamie Foxx pred kratkim na oddihu v hrvaški istri, kjer je pozval javnost na rasistične opazke domačinov. Skupni proračun za film je 190 milijonov dolarjev. 100 milijonov bodo namenili promociji filma.

(Vir: glasistre.hr)

V naslednjih mesecih bo Završje postalo rojstna vas legendarnega Robina Hooda. Zaradi snemanja je bila vas predvčerajšnjim zaprta. Mimoidoče so zaustavljali redarji. Vstop je bil dovoljen le za prebivalce in imetnike posebnih akreditacij.

Medtem, ko zadnja dva tedna v Dubrovniku stoji srednjeveški Nottingham, v Završju snemajo začetne filmske kadre. Tukaj se Robin Hood vrne na pogorišče svojega doma in se odloči za bitko proti šerifu Nottinghama. Po končanem snemanju, ekipa odhaja na Madžarsko.

Razkrili so tudi, da se bodo v Završje vrnili spomladi, ko bo okolica ozelenela, da bi posneli boje med družino Robina Hooda in šerifovimi vojaki.

L.F., glasistre.hr