OBETA SE PRENOVA INDEJA: Domačina z najboljšo ponudbo

12.000 kvadratnih metrov velik kompleks je znova dvignil zanimanje. Pred tem so se za objekt zanimali različni preprodajalci z nepremičninami. Družbi KMK Box iz Izole in Kader 100 iz Kopra sta oddali najboljši ponudbi in s tem se bomo izognili posrednikom. Direktorja obljubljata nova delovna mesta in nadaljevanje kulturnih dogodkov, ki so jih do sedaj organizirala različna društva, kot so Obala Riders in ostali. Po besedah obeh direktorjev pričakujemo podpis pogodbe z DUTB v tem ali naslednjem tednu.

Javnosti sta, direktor KMK Box Valter Krmac in direktor družbe Kader 100 Rok Cvetko povedala, da se veselita podpisa pogodbe. Cene za svoj delež nista izdala. Možni kupci so se na vabilo DUTB zbrali v Ljubljani na odpiranju zavezujočih pogodb in njuni ponudbi sta bili najboljši. Znano je, da ima vsak v lasti polovico Indeja in s tem enakovreden dostop do prostorov.

Oba imata svoje načrte za prihodnost

(Vir: googlemaps)

Krmac je v nakupu svojega deleža pridobil večje prostore v katere ima namen preseliti proizvodnjo iz Izole v Koper. Cvetkov pa namerava uresničiti sanje o filmskem studiu. Za razvoj svojega podjetja, želi preseliti tudi svojo pakirnico, ki deluje v Sočergi. Obnova in sanacija bo zahtevala tudi rušenje prostorov v kateri deluje mladinski skvot. Cvetkov je ob tem dejal, da na mlade ne bo pozabil“Lahko jim ponudim delovna mesta, razmišljam, da bi uredil skate park, če pa bomo dobro sodelovali, bom zanje našel primerno dvorano za koncertne dejavnosti.” Krmac bo svoj del preurejal pol leta in prav tako razmišlja, da bi del prostora namenil kulturni dejavnosti.

Argo 2

Dve leti nazaj je v teh zapuščenih prostorih zavetje našla Ustvarjalna platforma Inde. DUTB je z prevzemom lastništva želel izpraznitev prostorov zaradi sanacije nevarnih odpadkov. Lokalna skupnost mladih pa je kljub opozorilom ostala v prostorih. Zaradi nevarnosti zaprtja, je javnost podala pobudo k ohranitvi območja. Ohranitev pa obljubljata tudi nova lastnika. Če bo temu res tako, bomo videli v prihodnjih mesecih, ko se konča prenova.

L.F.