Igrišče v Popetrah je obnovljeno

Obnovljeno igrišče v Popetrah. Fotografije: MOK

Mestna občina Koper je pred dnevi uresničila še en projekt, ki so ga v okviru participativnega proračuna predlagali in izglasovali občanke in občani. V Popetrah je na željo krajanov uredila večnamensko igrišče z igralnimi polji za ekipne športe in nabavila sodobno opremo.

 

Potem ko je v sklopu participativnega proračuna za leto 2020 na pobudo krajanov v Popetrah uredila manjše otroško igrišče, je dobro leto kasneje na novo uredila še dotrajano, večnamenskemu igrišče v neposredni bližini.

Igrišče, ki je bilo doslej opremljeno le z dvema goloma, asfalt ob robu pa se je posedal, je občina prenovila za 24 tisoč evrov, kupila kakovostno opremo, na njem so po novem zarisana igralna polja, ki omogočajo igranje nogometa, rokometa, košarke, odbojke in tenisa.

Igrišče bo v poletnem času odprto med 6. in 23. uro, v zimskem pa od 6. do 20. ure.

Obnova igrišča v Popetrah je tretji od približno 70. projektov, ki jih bo občina v okviru participativnega proračuna občina izpeljala v tem in naslednjem letu. Pred meseci so obnovili košarkarski igrišči na Markovcu in Socerbu, uredili pa so tudi tamkajšnje otroško igrišče.

Uredništvo, vir: MOK