Huda prometna nesreča na primorski avtocesti, ena oseba huje poškodovana

Foto: Facebook/Peter Zudič

Ob 16.09 uri je bil OKC Policijske uprave Koper obveščen o prometni nesreči, ki se je pripetila na avtocesti pred izvozom Senožeče v smeri Kopra.

Po prvih ugotovitvah je 63-letni voznik tovornega vozila doma iz okolice Novega mesta vozil iz smeri Razdrtega proti Kopru po desnem smernem vozišču. Približno 200 m pred izvozom za Senožeče se mu je na prednji levi pnevmatiki odlepila tekalna površina, katera je odletela v vetrobransko steklo osebnega avtomobila, ki ga je v tem času po levem smernem vozišču peljala 23-letna voznica doma iz okolice Kopra.

 

Prometno informacijski center obvešča, da je zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je na primorski avtocesti pred priključkom Senožeče zaprt prehitevalni pas proti Kopru in proti Ljubljani. Proti Ljubljani je zastoj dolg 4 km, sega do razcepa Gabrk, potovalni čas se podaljša za skoraj eno uro. Obvoz za osebna vozila je možen po vzporedni cesti med priključkoma Divača in Razdrto.

 

Slednja je posledično trčila izgubila nadzor nad vozilom in se prevrnila na streho. Prav tako je izgubil nadzor nad vozilom voznik tovornega vozila, ki je zapeljal v levo in prebil obe odbojni ograji med smernima voziščema. V vozilu 23-letnice je bila poškodovana 53-letnica doma iz okolice Kopra, ki je bila odpeljana v bolnico Izola. Po prvih ugotovitvah obstaja sum, da je voznica huje telesno poškodovana. Promet v obe smeri poteka po enem smernem vozišču, zaradi gostote prometa pa promet poteka upočasnjeno z občasnimi zastoji. Ko bo znana teža poškodb bodo policisti izvedli ustrezen ukrep zoper voznika
tovornega vozila.

Odpadle dele ograje in pnevmatike sta v nadaljevanju prevozila še en osebni avtomobil in eno tovorno vozilo, v teh vozilih pa ni bil nihče telesno poškodovan.

Uredništvo