Hrvati spet dvignili cene za turistične obiskovalce

Čeprav hrvaška obala velja za najlepši biser Jadrana, pa mnoge hrvaška turistična izkušnja pusti ravnodušne, če ne že celo razočarane.
Hrvatje so ob pričetku turistične sezone tako zopet podražili cestnine, mostnine ter pristojbnine za trajekte. Okvirno so cene višje za 10 %, podražitve pa razburjajo tudi domačine, predvsem na otoku Krk.

 

Ob pričetku turistične sezone, iz Hrvaške ponovno prihaja vest o podražitvi nekaterih turističnih storitev, kot so cestnine, mostnine in pa pristojbine za trajekte. Podražitve bodo za voznike osebnih vozil trajale vso poletno sezono, to je do 14. Septembra.

Tako boste sedaj vozniki osebnih vozil za cestnino na avtocesti med Zagrebom in Splitom odšteli 200 kun (27 €), med Zagrebom in Reko 77 kun (10,4 €), zvišana pa je bila tudi cestnina za prečkanje mostu na otok Krk, ki po novem znaša 39 kun (5,3 €). Ravno ta podražitev pa povzroča nemalo razburjenja tudi med domačini.

Za cestnino med predorom Učka in Puljem boste morali vozniki osebnih avtomobilov do 30. Septembra odšteti 63 kun (8,5 €), za odcep med Umagom in Puljem pa 51 kun (6,9 evrov). Med Umagom in predorom Učka sezonska cestnina znaša 78 kun (10,55 evrov).

Upravitelj hrvaških avtocest pojasnjuje, da so podražitve nujne, zaradi vloženih dodatnih naporov, sredstev in novih zaposlitev za vzdrževanje cestnega omrežja v poletnih mesecih. Povprečno namreč na avtocestnem omrežju zabeležijo okrog 25 tisoč vozil dnevno, v poletnih mesecih pa se številka dvigne na 60 tisoč dnevno.

Uredništvo