Hrvaška v promocijo turizma s steklenicami vode na mejnih prehodih

Mejni prehod Sečovlje/Plovanija, foto: Vidic

Poleg standardnih sezonskih podražitev cestnin in pristojbin za trajekte, je Hrvaška turistična zveza HTZ ta vikend pričela s promocijskim deljenjem vode in propagandnega materiala na hrvaških mejnih prehodih. Promocijski material vsebuje informacije o zdravstvenem in pomorskem turizmu.

Danes ob 10. uri bo na mejnem prehodu Sečovlje/Plovanija akcijo odprl direktor HTZ-ja Kristjan Staničić, poleg pa bo prisostvoval tudi direktor TZ Istra Denis Ivošević. Čez vikend bodo razdelili 4.500 steklenic vode in enako število promocijskega materiala.

Vodo bodo med vikendi delili na mejnih prehodih Sečovlje/Plovanija, Jelšane/Rupa, Obrežje/Bregana in Gruškovje/Macel. Akcija deljenja promocijskega materiala bo potekala vsak vikend  in sicer ob sobotah od 10. do 13. ure, ob nedeljah pa od 15. do 19. ure.

Gneča na cesti! 

Ker se zastoji že pojavljajo pred mejnimi prehodi, tudi opozorilo voznikom za posebno previdnost, če se odpravljate na daljše potovanje.

Na današnji dan preteklo turistično sezono je mejni prehod Sečovlje/Plovanija na Hrvaško prečkalo 8.811 vozil s 36.578 potniki, iz Hrvaške pa je izstopilo 5.584 vozil s 23.303 potniki.

Gneča na odseku ravberkomanda

Zaradi del na Ravberkomandi se na odseku že pojavlja zgoščen promet, ki je prisoten tudi med tednom, zato previdnost in potrpežljivost ob prometni konici čez vikend ne bosta odveč.

Sebastjan J