Hrpelje: Policisti ilegalnega migranta niso ustavili niti s stingerjem, pobegnil jim je v neznano

Prisilno ustavljanje vozil policija opravlja tudi s stingerjem. FOTOGRAFIJA: South Worcestershire Cops

KOPER – Policisti policijske uprave Koper so od ponedeljka 3. februarja zjutraj do danes zjutraj prijeli 25 ilegalnih migrantov, številni so se, kakopak, izognili roki pravice.

 

Ustavil ga ni niti stinger

S ponedeljka na torek so ujeli 5 ilegalnih migrantov, ki so nedovoljeno prestopili mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti koprske policijske postaje so zasačili belgijskega državljana, ki je vstopil v državo na območju Rakitovca, oglobili so ga, po postopku pa je bil izpuščen.  Istega dne ob 18. uri so policisti pri Materiji začeli ustavljati vozilo, ki je pospešeno vozilo naprej, proti Kozini. S pomočjo stingerja so ga ustavljali pri Tubljah, kjer je prevozil stinger in peljal naprej, proti Hrpeljam, kjer pa se je ustavil na travniku. V vozilu so bili štirje državljani Pakistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno, njihov voznik je s kraja pobegnil, so sporočili policisti, vsi postopki pa še potekajo.

Dan kasneje so ilirskobistriški policisti obravnavali državljana Afganistana, ki je prišel v Slovenijo nezakonito, vrnili so ga hrvaškim varnostnim organom.

Med koncem tedna jih je bilo največ

V zadnjem vikendu, med petkom 7. 2. in ponedeljkom 10. 2. do 6.00 ure so obravnavali 12 ilegalnih migrantov, ilirskobistriški policisti 4 državljane Turčije, ki so jih že vrnili hrvaškim varnostnim organom, policisti PPIU Koper 4 državljane Turčije, ki so jih pred tem vrnili italijanski varnostni organi, po vnovični obravnavi so bili uspešno vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Piranski policisti so obravnavali 4 državljane Kosova, ki so bili vrnjeni hrvaškim organom.

Od ponedeljka do danes so jih ulovili še 7

Od ponedeljka zjutraj do torka do 6.00 ure, so obravnavali 4 osebe, koprski policisti 2 državljana Turčije, ki ju je v vozilu prevažal Slovenec, zoper katerega bodo podali kazensko ovadbo po 308. členu kazenskega zakonika. Piranski policisti pa so obravnavali 2 državljana Kosova, vse štiri, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, so že vrnili hrvaškim organom.

Od torka zjutraj do danes zjutraj, so imeli v obravnavi 3 osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo, od tega koprski policisti 2 državljana Indije in 1. državljana Libanona, vse tri bodo tekom današnjega dne vrnili hrvaškim varnostnim organom. M. K.