Hitri testi na Bonifiki tudi ta konec tedna

FOTO: MOK

Koprska občina bo v soboto in nedeljo med 9. in 17. uro na vstopni covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki organizirala dodatno množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo ter zmanjšali čas čakanja na odvzem brisa, na občini pozivajo ljudi, naj se testiranja udeležijo čez ves dan.

 

Testiranje, ki ga bo izvajal zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana, je prostovoljno in brezplačno, predhodno naročanje ni potrebno. Na občini vse, ki se bodo udeležili testiranja, prosijo za strpnost in dosledno spoštovanje vseh veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo, ljudi pozivajo, naj se testiranja udeležijo čez ves dan. Sicer je med čakanjem v vrsti nujno spoštovati vse zaščitne ukrepe, predvsem ohranjanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske.

Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Vir:Ekopercapodistria